Превърни плодовете в коктейлна чаша

Сезонните напитки за са бездарните.

Снимка: iStock
Снимка: iStock

Внимавай, защото всеки ще иска да опита от тези красоти!

ДИНЯ ИЛИ КУПА ЗА ПУНШ

Отрежи „капачето“ на динята и я изправи. След това отрежи около една трета от горния край и с помощта на лъжица за сладолед издълбай вътрешността. (Между другото, ако много обичаш диня и не искаш да я изхвърляш – използвай пасатор, за да пюрираш динята направо вътре – във вече получената „купа от корите на динята“). След това я напълни с любими напитки и съставки – ментови листа, лимонови резенчета и кори, лед и т.н.

НЯКОЛКО ЛАЙМА СТАВАТ ЧАШКИ ЗА ШОТОВЕ

Снимка: iStock

Отрежи двата края на лайма, срежи го наполовина и се увери, че всяка половинка ще седи стабилно изправена. Издълбай вътрешността на лимона с помощта на лъжица, посоли ръбовете и го напълни с изстудена текила.

6 мартини коктейла за сгряване на празниците

Вижте повече

6 мартини коктейла за сгряване на празниците

Удиви гостите си със завидни бармански умения!

МОЖЕМ ЛИ ДА ПРИВЛЕЧЕМ ВНИМАНИЕТО ТИ С ЧАША ОТ АНАНАС?

Отрежи „капачето“ както при динята, след което с помощта на голям кухненски нож и кръгово движение се опитай да изрежеш вътрешността, като се стремиш да оставиш около сантиметър встрани. Нарежи вътрешността на ананаса на малки парченца и ги извади с голяма лъжица. Добави алкохол, плодове и всичко останало, което ти се иска. Декорирай както ти харесва – действай смело – ще се получи много красиво!

Най-добрите празнични игри (с алкохол)

Вижте повече

Най-добрите празнични игри (с алкохол)

Несъмнено ще те развеселят!