Премахни грима си правилно и пощади кожата си

Знаеш ли кои са най-често срещаните грешки при премахването на грима?

 
 

Знаеш ли кои са най-често срещаните грешки при премахването на грима?​

Сигурни сме, че вече имаш сериозен набор от триковете за гримиране и техники, които спомагат за перфектната ти визия, но сме сигурни и че често се отнасяш към процеса на премахване на грима с лека небрежност, без да мислиш за факта, че правилното премахване на грима означава да поддържаш красотата и здравето на кожата си на високо ниво.

20 начина за гримиране на очите, виж в галерията по-долу:

Галерия: 20 начина за гримиране на очите

Виж всички снимки

►►► 12 тайни за привлекателност от Мерилин Монро

Устни

Процесът на премахване на грима трябва да започне с почистването на устните. Върху памучен тампон нанеси малко лосион започни почистването с плавни движения в посока от ъглите на устните към центъра, за да отстраниш остатъците от червило или гланц.

Очи

Следващата стъпка е премахването на грима от очи. Добре е да го правиш двуфазно - използвайки почистващо средство и масло, което омекотява и подхранва кожата. Двуфазните продукти обаче не са подходящи за всеки тип кожа, особено за мазната.

Най-добрият вариант е да напоиш памучен тампон и да го задържиш върху клепачите за минута или две, за да се разтворят по-добре нанесените върху лицето ти текстури (коректор, сенки, спирала...). Движенията с памучния тампон не трябва да са остри и да разтягащи кожата, а миглите е добре да се почистват от основата към върховете.

Кожа

Гамата от продукти за премахване на грима от лицето е безкрайна: пяни, лосиони, течни сапуни, млека, продукти, предназначени за използване с и без вода - и това е само част от списъка. Почистването на кожата е процес, който изисква индивидуален подход, така че е важно да опиташ и да намериш „своите“ средства.

Първо разбери какъв тип е кожата ти, след това каква е правилната грижа за нея и крайният резултат ще бъде сияйна, гладка, хидратирана и красива кожа, на която какъвто и грим да сложиш - крайният ефект винаги ще бъде зашеметяващ.