Правилната грижа за твоите секс играчки

Сигурна ли си, че правилно измиваш, подсушаваш и съхраняваш секс играчките си?

 
 

Сигурна ли си, че правилно измиваш, подсушаваш и съхраняваш секс играчките си?​

Вероятно си се замисляла, че любимият ти вибратор, пръстен и т.н. могат да се окажат свърталище на много неприятни бактерии, ако не бъдат почиствани старателно след всяка употреба. Повтаряме - след всяка! Сега ще ти разкакажем как да се грижиш, съхраняваш и измиваш правилно своите секс играчки.

Твоят възбуждащ хороскоп на секс играчките, виж в галерията по-долу:

Галерия: Твоят възбуждащ хороскоп на секс играчките

Виж всички снимки

►►► Труден избор: важни въпроси за секс играчките

Спомняш ли си как се грижише за своята кукла като малка - къпеше я, разресваше й косата, преобличаше я... е, така и е сега, със сегашните ти играчки. Те също заслужават твоята грижа, особено що се отнася до тяхната чистота.

Ясно е, че когато сама използваш играчките и достигнеш до момента на кулминационното удоволствие, е съвсем изкушаващо да изключиш устройството, да се завиеш, да се обърнеш на другата страна и да заминеш за страната на сладките (е, добре де - и на еротичните) сънища. От друга страна, понякога, когато използвате "подкрепление" с партньора си в пристъп на интензивна страст, може дори да не забележиш как вибраторът ти се е оказал на пода след любовната игра...

Затова трябва да не забравяш, че редовното миене на секс играчките е също толкова важно, колкото и свалянето на грима преди лягане.

Защо да измиваш секс играчките след ползване?

Отговорът е ясен - защото ирачката е сигурен източник на инфекции, които се предават по полов път.

Д-р Дебора Уилсън, акушер-гинеколог с над 30 години опит, отбелязва, че в практиката си често е попадала на пациенти с вагинални инфекции, причинени от „недостатъчно стерилизирани играчки за възрастни“.

Рискът от инфекция не се ограничава само до вагинални проблеми. Експертите твърдят, че подобни смущения могат да настъпят и в областта на стомашно-чревния тракт, тъй като ректумът е домът на всички видове бактерии, които вагината не познава. Ешерихия коли е такъв вид бактерия, която може да мигрира върху играчките, които се използват анално и ако тези бактерии попаднат в пикочните пътища, това може да причини инфекция на пикочните пътища.

И накрая, но не на последно място, оставянето на секс играчките немити и покрити със засъхнали секрети може лесно да ги съсипе. Така че, като се погрижиш за тяхната чистота, ти не само защитаваш себе си и партньора си, но и защищаваш инвестицията си.

За съжаление това „постоянно почистване“ може да ти донесе главоболие, защото няма универсално решение за всички джаджи. Неелектронните играчки от стъкло и стомана могат да се поставят във вряща вода, някои вибратори могат да се мият в съдомиялна машина, а силиконовите и гумените играчки винаги трябва да се мият с топла вода и антибактериален сапун. Но всеки метод има своите недостатъци, разбира се, защото всеки материал, от който е произведена секс играчката изисква специални грижи. Меките и твърдите повърхности трябва да се почистват редовно, като не бива да забарвяш, че техният експлоатационен живот зависи от качеството на дезинфекцията.

►Важно е да знаеш от какво е изработена играчката - различните играчки изискват различни подходи за почистване, така че започни с това - разбери от какво е направена, какъв е материалът. Ако е силикон, стъкло или неръждаема стомана, тогава няма да имаш никакви проблеми.

Колко често трябва да се почистват секс играчките?

Експертите съветват да почистваш играчките си след всяка употреба - без ако или но! Ако нямаш време, енергия и желание да го направиш веднага след мастурбация или секс, почисти ги веднага, щом ти се отвори свободна минута.

Съхранявай играчките си на сигурно място

Не, не става дума за: „да не ги види някой“. Говорим за чиста форма стерилитет!

Съхраняването на играчките на открито (или по-лошо - под леглото, където има много прах) е гарантиран начин за създаване на походяща среда за размножаване на бактерии. Препоръчително е да не съхраняваш секс играчките си на пряка слънчева светлина, защото излагането на топлина и светлина може да повлияе на целостта на материала. Понякога повърхността изсъхва: релефът може да се промени, материалът да се напука и т.н.