Правила за щастлива връзка

Няколко жени споделят своите правила за хармонична връзка. А твоите какви са?

 
 

Най-важното за една връзка е да се уверим, че тя е здрава и ни носи само щастие. Ето 13 жени, които споделят правилата за изграждане (и запазване) на добри взаимоотношения с партньора си.

Как да го съблазниш в зависимост от зодията му: погледни долу в галерията:

Галерия: Как да го съблазниш в зависимост от зодията...

Виж всички снимки

►►►Готова ли си за нова връзка?

1. Никакви заплахи за напускане. Никога. Ако някой от нас е стигнал дотам да си мисли за това, то значи е време да поговорим сериозно. Наистина помага, когато подсилим доверието си един в друг и се чувстваме като екип.

2. Имаме си тайна дума, нещо като код: "ананас". Ако единият от нас се чувства ядосан или разочарован и има усещането, че ще се стигне до спор, използва думата. Това означава, че имаме нужда от 5-минутна почивка един от друг, след което се връщаме и опитваме да поговорим спокойно.

3. Винаги вечеряме заедно, дори да сме безкрайно заети. Без значение какво, може дори и зърнена закуска да е. Важното е да сме двамата и да си говорим.

4. По време на спор сме се разбрали да си казваме нещо от типа „Обичам те, но ме влудяваш” или „Знаеш, че обожавам прекрасното ти голямо лице, но не съм съгласна с мнението ти”. Винаги помага.

5. Когато приятелят ми ме дразни или ми се подиграва, но на мен вече не ми е забавно, казвам безопасна дума и си вземаме почивка. Понякога след това обсъждаме защо се е стигнало дотам, но обикновено разбира сам с кое е прекалил.

6. Нашето мото е „Винаги в един отбор”. Комуникацията е ключова, по-добре е да нараниш другия с истината, отколкото да задържиш всичко в себе си с години. Накрая и най-малката искра ще създаде пожар, който може да се окаже по-опасен, отколкото си предполагала.

7. Ако кучето е в скута на единия и той се нуждае от нещо (например за пиене), другият го подава. Не е нужно да се стига до прехвърляне на кучето. Ние му казваме „работа в екип”, защото днес ще съм аз, утре ще е той. И не само с кучето.

8. Винаги сме благодарни един на друг за домакинските задължения. Понякога пускам прахосмукачка и си мисля „Той никога не чисти и не мие пода, защо го правя само аз”, но след това си спомням, че само той винаги пазарува и се занимава с прането.

►►►Мъжкото мнение: топ правила за успешна връзка

9. Без неизказани желания или обяснения. Ако искаш нещо от другия човек, трябва да му го кажеш. Тогава той има избора как да постъпи. Неправилно е вътрешното мислене, с което много двойки се сблъскват. Защо се разстройвам, когато той не е направил нещо, което аз съм очаквала, че ще направи. Той не може да се сети сам, че аз очаквам това от него. Ето колко объркващо е. Искаш да пусне пералнята – кажи му. Ако той откаже, тогава вече имаш право да му се сърдиш.

10. Питаме се преди да се пипаме. Трябваше да наложа това правило, защото той обича твърде много да се гушка, а аз се нуждая от моето си лично пространство. Сега, от уважение към мен, всеки път ме пита преди да ме грабне в прегръдките си. Може би звучи като странно правило, особено след като сме заедно вече от пет години. Все пак той се съобразява с мен, защото иска и на мен да ми е приятно.

11. Например, когато той се прибере, а аз вече съм вкъщи, оставям каквото правя и го прегръщам за добре дошъл. Задължително.

12. Никога не крещим. И двамата сме имали в живота си такива хора и знаем много добре, че когато емоциите надделеят в човек, е трудно да се овладее. Когато сме ядосани, винаги си даваме време, за да се успокоим, и след това обсъждаме проблема.

13. Стоп бутонът. И двамата имаме право да спрем разговор, ако мислим, че няма смисъл от него.