Познаваш ли мъжа до теб?

Ако подозираш, че твоето момче ти изневерява и води двойствен живот, чети нататък. Ние от Cosmo ще ти помогнем да разобличиш измамника, който може се крие у него.

 
 

Ако подозираш, че твоето момче води двойнствен живот и ти изневерява, чети нататък. Ние от Cosmo ще ти помогнем да разобличиш измамника.

 

Седиш до него, гледаш го и си мислиш: „наистина ли знам всичко за теб? Колкото и да си сигурна, че е така, понякога може и да грешиш и с изненада да откриеш, че той не е човекът за когото го мислиш.

Усещане за „нещо“

Много преди лъжата да бъде разкрита другият човек (т.е. жертвата на изневяра) осъзнава, че нещо се случва. Този, който крие нещо от половинката си, трябва да вложи енергия, докато се крие, което индиректно се отразява върху отношенията им. Знаеш, че приятелят ти или мъжът ти са се променили и най-трудното не е да си дадеш сметка за това, най-трудното е да го признаеш и да не се вкопчиш в отричането на случващото се като защитен механизъм. „мозъкът не ни позволява да съзрем това, което не сме готови да видим. 80% от комуникацията е невербална, т.е. чрез жестове и мимики и движения на тялото, а те никога не лъжат. Най-вероятно собствената ти интуиция ще ти подскаже, че нещо не е наред. Проблемът се крие в това дали можеш, или не можеш да го приемеш, добавя тя.

„През последната година усетих, че мъжът ми е станал по-изнервен и въпреки че не исках да призная, че нещо се случва, реших да разследвам какво става. Открих, че сме разорени, семейната ни фирмата е потънала в дългове, а парите ни са изгубени на хазарт”, ни разказва анонимна читателка. Хората, способни да водят двойствен живот, обикновено имат емоционални проблеми, затова, ако наистина надушиш нещо, е много лесно да ги хванеш в крачка.

►►►Подозирам го, че има връзка с колежка

Когато ***** удари вентилатора

Бомбата е гръмнала. Това, което преди е било дълбоко пазена тайна, сега е публично достояние, поне за теб. Дали защото той ти го е признал (имай предвид, че този вариант е най-малко вероятен), или си го хванала в крачка, или просто вече не искаш да криеш, че знаеш всичко за двуличния му начин на живот. Въпросът е: какво да направиш? Ако си в състояние да се спреш, най-добре е първата крачка е да запазиш спокойствие и да не се оставяш емоциите да те водят за носа. Преди да отидеш и да поговориш с приятеля си е добре да си дадеш малко време, за да помислиш какво точно искаш да му кажеш и какво искаш да правиш. Най-добре за теб ще бъде да посрещнеш ситуацията очи в очи, тогава когато си емоционално стабилна и спокойна. След първоначалния емоционален шок идва етапът на размисъл, тук трябва да си зададеш един единствен въпрос: „какво искам?”.След като оцениш величината на проблема и мотивите да го скрие от теб, трябва да вземеш решение, мислейки само и единствено за себе си и за собствените си интереси. Само така ще можеш да решиш какво ще те накара отново да се чувстваш добре и ще приемеш възможните последици от своето решение. В общи линии, трябва да действаш с достойнство и да мислиш за себе си.

Суровата реалност

Ти сама трябва да решиш какво искаш да правиш с връзката си: заслужава ли да му простиш, или точно обратното, искаш да затвориш тази страница? Всеки човек действа по различен начин, когато го лъжат. „В онзи миг просто изтръпнах. Гаджето ми имаше шестгодишен син и никога не ми беше казал за това. Бяхме две години заедно, но след тази случка решихме да си дадем малко време един на друг. Днес все още сме разделени и той чака аз да взема някакво решение относно бъдещето на връзката ни”, споделя Жени, 26.

 

Най-често срещаните случаи

Разбери кои са те, как можеш да ги разпознаеш и какво да правиш, ако си изправена пред такъв тип измамник

Пристрастен към хазарта

Поведение: обикновено е изнервен и раздразнителен и харчи повече пари, отколкото има. Прекарва много време извън къщи и не ти казва къде ходи.

Как да го хванеш: провери движението в общите ви банкови сметки. Ако там не откриеш нищо, потърси услугите на детектив.

►►►Той ме лъже за пари

Пристрастен към секса онлайн

Поведение: компютърът е новата му любов и не ти обръща никакво внимание

Как да го хванеш: Ако остава до много късно нощем пред лаптопа си и се старае винаги да изтрива хронологията на браузъра, значи крие нещо от теб.

 

Има друга връзка

Поведение: постоянно е в бизнес срещи или в командировка, почти не правите никакъв секс през малкото време, което прекарвате заедно.

Как да го хванеш: Предложи му да заминете някъде заедно. Ако започне да отлага за по-натам или заминете, но той през цялото време е дистанциран, време е да го заподозреш.