Потопи се в красотата... "Deep Love"

Мая Цанкова и Силви Леви те канят да споделиш с тях невероятния им съвместен проект, вдъхновен от любовта и нейните различни измерения.

Мая Цанкова и Силви Леви те канят да споделиш с тях невероятния им съвместен проект, вдъхновен от любовта и нейните различни измерения.

Мая и Силви ще представят различни визуални интерпретации на любовта, насочена както навътре, така и навън и изразена през призмата на еротиката. Творбите си са много различни по същност, но емоционалният им израз същевременно води след себе си невероятно допълване, превръщайки ги в едно цяло.

Мая Цанкова представя графични рисунки, предлагащи на аудиторията поглед върху различни сцени от любовния живот – понякога съвсем истински, в друг момент - само лелеян.

Художничката придава с лекота специфичната и незаменима дълбочина, посредством 24-каратово злато, което подчертава и иконичността на изобразените моменти, изтрелвайки любовта в един своеобразен религиозен контекст, без да се търси или предлага определеност на деноминациите.

За силата на въздействието допринасят и големите формати, които са репрезентирани върху стъкла, разположени в светещи кутии – буквално и преносно – блестящи пана, които едновременно излъчват светлина, но поглъщат безмилостно вниманието.

Силви Леви работи в областта на концептуалната фотография, като в творбите си за проекта, изследва текстове на любовни писма на известни личности.

Авторката успява да придаде повече пиперливост или да отнеме от възможната за вербализиране от наличните писма, чрез своите визуализации. В резултат се появяват колажни творби, балансиращи и хармонизиращи любовния живот, към който е насочен стремежът на аудиторията, а също и изследващи вечните подтеми за границите, притежанието, силата на любовта, преди всичко към самия себе си.

Сред застъпените в творбите думи, към любими хора, са тези на Ан Болейн, Байрон, Бетовен, Оскар Уайлд, Зелда Фитцджералд, Джон Кийтс, Франц Кафка и други.

За да предложат цялостно изживяване, както за тялото, така и за душата - точно каквато е и истинската любов, авторките избират да открият съвместната си работа по нетрадиционен начин. Повлияни силно от психология на въздействието и възможностите за потапяне в положителни преживявания, Мая и Силви имат желание да предизвикат и петте сетива.

Силно приглушената светлина, до степен, в която погледите се срещат само с творбите, в една изключително интимна атмосфера, едновременно ще напомня за самотните нощи, прекарани в писане на любовни писма, но и за възбудата от допира на тялото – винаги съвършено, както природата го е създала – свое или чуждо.

Предвиденият дрескод в черно има за цел да осигури на присъстващите гости възможността за пълното споделяне и сливане на телата с визуализациите и творбите на авторките, а свещите, свежите плодове, шампанското и шоколадът, ще пренесат съзнанието, посредством уханията си и вкусовия екстаз в един завидно по-хармоничен свят, където максималната наслада е възможна, в свят, от който още по-силно имаме нужда точно сега, точно днес. А за удоволствието на слуха авторките са се погрижили да звучи най-нежната и същевременно пламенна музика на саксофона, която ненатрапчиво продължава поддържането на пламъка.

Пространството, в което ще се случи събитието, е известната със своя стил и изящество галерия Финес.

Изкуствоведи, куратори и галеристи, искрено вярват в потребността на публиката от такова случване, особено в настоящето време – случване, напомящо ни, че по-силни ни прави единствено любовта, случване, напомнящо ни, че колкото повече даваме, толкова повече ще получим и имаме.