Последната цифра от годината ти на раждане е важна!

Какво символизира последната цифра от рождената ти година? Нумерологията разкрива.

 
 

Какво символизира последната цифра от рождената ти година? Нумерологията разкрива.​

via GIPHY

Последната цифра от годината ти на раждане има уникално значение. За да го разбереш, може да го дешифрираш по древния китайски календар. Според него всеки момент от времето е подчинен на един от петте елемента: Вода, Земя, Огън, Въздух и Дърво. Те от своя страна влияят на характера, навиците и способностите на човека. Ето какво означават числата.

Хороскоп на тайните на различните зодии, виж в галерията по-долу:

Галерия: Хороскоп на тайните на различните зодии

Виж всички снимки

►►► Значението на числата по китайската нумерология

0-1

Елемент - Метал

Момичетата, родени под знака на стихията на метала, са много целенасочени: те знаят точно какво искат и винаги са готови да защитят своята гледна точка. Имат силен характер и понякога твърде високи изисквания към себе си и останалите. Най-често такива хора не проявяват много емоции, държат се сдържано и винаги са тактични, което може да ги накара да изглеждат студени пред другите. "Металният човек" се стреми към материално благополучие и лукс. И не се страхува от самотата и трудните условия на живот.

2-3

Елемент - Вода

via GIPHY

Представителите на този елемент са емоционални и проницателни. Имат добра интуиция и често са склонни да се превръщат в обект на манипулации. Такива хора са потайни и не обичат да разкриват тайните си на другите. Имат добро въображение и дипломатически качества. Затова най-често избират творчески професии или стават дипломати. Едно "водно" момиче е не само добър организатор, но и изпълнител. Често обаче са пасивни и склонни да угажда на капризите си.

4-5

Елемент - Дърво

Хората, родени под числото, съответстващо на елемента Дърво, са много щедри и отворени към всичко ново. Те обичат да изследват света и са много трудолюбиви (понякога дори твърде много!) така че трябва да се научат да се отпускат истински. Често тези момичета поемат твърде много, без да се замислят за резерва на собствените си сили. Те са добри приятели, на които винаги може да се разчита. Момичетата, съответстващи на символа на дървото има дарбата да убеждава, но почти никога не я използват за собствени цели. Този дар, между другото, може да помогне да успееш във всичко, което мислиш и искаш. Такива хора не гонят парите и не обичат проблемите.

6-7

Елемент - Огън

via GIPHY

"Огнените" хора са много енергични, харизматични и темпераментни. Те постигат целите си на всяка цена, имат страст и жажда за победа. Освен това тези хора не понасят самотата и обичат постоянно да се движат напред. Затова често избират ролята на лидери. В общуването си огнения човек е егоист, много емоционален и понякога дори агресивен. Често са нетърпеливи и своенравни.

8–9

Елемент - Земя

Представителите на този елемент са много отговорни и грижовни. Те никога няма да оставят своите роднини и приятели без внимание, изисквайки същото от тях. Тези хора имат добра интуиция, която често им помага да видят различни гледни точки и трезво да преценят ситуацията. Обичат да контролират и решават проблемите си стъпка по стъпка. Истината е, че често се страхуват от всичко ново (и си падат консервативни). Земните момичета са много директни и упорити.