Помощ! Тънките като конец вежди пак са модерни

Има изгледи тънките вежди да се завърнат, а ние сме притеснени...

 
 

След като Риана се появи на корицата на британския Vogue за месец септември с изскубани като тънка линия вежди, веднага се притеснихме, че прекомерното посягане към пинсетата пак ще стане задължително.

Залязва ли ерата на дебелите вежди ала Кара Делевин? Рехавите, почти несъществуващи косъмчета се появиха на лицето и на Бет Дито, която краси корицата на новото списание Love. 

Възможно ли е тънките като конец вежди да се завърнат или се притесняваме излишно? Малък скок назад във времето ще ни помогне да разберем...

Виж как са се променили веждите през последните 100 години в галерията долу:

Галерия: Как са се променили веждите от миналия век...

Виж всички снимки

Първата жена, която предлага косъмчетата на веждите да се сведат до абсолютния минимум е самата Марлене Дитрих, която е ги е бръснела целите и след това ги е рисувала обратно с молив, под формата на съвсем тънка линия.

Марлене Дитрих

Холивудските актриси Карол Ломбард, Грета Гарбо и Джоан Крауфорд, както и Джозефина Бейкър, последвали примера на Марлене.

През 60-те години на миналия век, на мода идват малко по-широките и естествени вежди.

Елизабет Тейлър с оскубани, но все пак естествено изглеждащи вежди

Сещаш се, като тези на Елизабет Тейлър и Мерилин Монро. През 70-те години, хипи движението превзема модните течения – по това време жените решават изобщо да не скубят растителността по тялото си, което включва и тази на веждите.

A post shared by @historyofoverplucking on

Десетилетия по-късно, в началото на 90-те, Кевин Аукоин, най-търсеният гримьор по онова време, възродил модата на тънките вежди.

►►► Какво казва формата на веждите ти за характера

В документалния филм „Larger Than Life: The Kevyn Aucoin Story, модният дизайнер Изра Мизрахи припомня как се случило това:

Той реши, че всички трябва да изглеждат като Карол Ломбард с нейните тънко изписани вежди. Докато работеше със Синди Крауфорд, той дори прекали със скубането им и тя остана почти без вежди.... Първоначално, Синди се уплаши, че никой няма да иска да я наеме в този вид, но за всеобща изненада ефектът беше точно обратния – предложенията за работа валяха.

И ето как през 90-те години, всички звезди полудяха по прекалено оскубаните вежди.

A post shared by @historyofoverplucking on

Кейт Мос на 18-годишна възраст... Веждите почти изцяло липсват

Снимки от този период ни показват, че всички известни имена – Гуинет Полтроу, Гуен Стефани, Дрю Баримор, Кейт Мос и Парис Хилтън – са оформяли косъмчетата по последна „тънка“ мода.

A post shared by @historyofoverplucking on

Модата е циклично явление и в момента наблюдаваме завръщането на още много тенденции от 90-те, сред които чантите-диагоналки, ботушите до коляното, слънчевите очила с миниатюрни стъкла... Нямаме против нито една от тях, но стане ли въпрос за веждите сме малко скептични.

Но не бързаме да грабнем пинсетите и да застанем с часове пред огледалото, за да премахнем прецизно всяко излишно косъмче! Не само, че ни струваше голямо усилие да поправим пораженията от годините безразборно скубане на веждите, а и съвсем не намираме за красиво да работим против това, което майката природа щедро ни е подарила. За щастие, експертите в света на красотата са на същото мнение.

Веждите имат силата изцяло да променят лицето. Виж примери за това (снимки долу):

Галерия: 9 примера, че веждите променят изцяло лицето

Виж всички снимки

Шерил Райли, собственичката на салона за красота, където самата Меган Маркъл ходи за оформяне на веждите, споделя интересно мнение по темата:

Наистина харесах корицата на Vogue – силно въздействаща и интересна. Но веждите не ми харесаха. Тяхната цел е просто да изглеждат провокативно. Направени са в чест на Грета Гарбо и Марлене Дитрих. Риана изглежда възхитително, но нужно ли е жените да са като нея? Нова форма на веждите може да не отива на лицата им, а израстването на нови косъмчета след скубане отнема години.

Така че не се подлъгвай по внезапно появилите се из списанията модели с тънки вежди.

►►► 13 причини веждите ти да изглеждат зле

Гримьорите използват огромни количества коректор, за да скрият реалните косъмчета, а не ги скубят. Ако си толкова решена да пробваш визията, дори само заради Хелоуин, стой далеч от пинсетите – има и други начини да изглеждаш модерно в очите на другите.