Получавай по-лесни и по-силни оргазми

Изненадващи нови открития за размера – и силата – на клитора ти обещават, че дори най-страхотното удоволствие, което си изпитвала е нищо в сравнение с това, което можеш да усетиш.

 
 

Изненадващи нови открития за размера – и силата – на клитора ти обещават, че дори най-страхотното удоволствие, което си изпитвала е нищо в сравнение с това, което можеш да усетиш.

Ако някой те помоли да опишеш местоположението на клитора ти, какво ще му кажеш? Може би: „Това е онова приличащо на бутон нещо над вагината ми“? Или „Вътрешно образувание, състоящо се от множество части, които обхващат вагината ми от двете страни“? Ъммм, я пак?

Тези секс пози ти гарантират експлозивен оргазъм (снимки долу):

Галерия: Секс позите, които ти гарантират експлозивен оргазъм

Виж всички снимки

Втория отговор не само че не е правилен, но освен това е описание, което вероятно никога преди не си чувала. Това е така, защото въпреки всички научни изследвания, които са правят, за да обогатят знанията ни за човешкото тяло, все още знаем много малко за този орган (да, клиторът е орган). За щастие, през последните няколко години, учените започнаха да отдават на тази част вниманието, което заслужава. И откриха, че това, което знаем за клитора всъщност е само капка в морето – и че нашият капацитет за удоволствия може да бъде много по-голям отколкото сме си мислели. По всичко личи, че днес е денят на добрите новини.

Под обвивката

Малкият бутон, който погрешно се смята за самия клитор, всъщност е главичката на клитора и тя е единствената видима част от по-големия вътрешен орган. „Главичката има от около 6000 до 8000 нервни окончания“, казва д-р Деби Хербеник, която е писател, изследовател и експерт по секс въпросите. „Грубо казано, това е същото количество, което се намира в главичката на пениса при мъжете, но понеже главичката на клитора е много малка, нервните окончания там са по-концентрирани, което обяснява защо клиторът е много по-чувствителен от пениса“, допълва Деби.

►►►9 горещи секс пози за най-разкрепостените

Години наред се смяташе, че клиторът не е нищо повече от това, което се вижда с просто око и преди на него да започне да се гледа като на функционален орган, както пениса (в смисъл, че играе роля във възпроизвеждането), учените не бяха толкова заинтересовани да го изучават. До 90-те години, когато започнаха да използват ядрено-магнитния резонанс, за да изучават какво се случва в действителност под обвивката. Тогава те откриха, че по-голямата част от клитора всъщност не се вижда, защото е скрита в женското тяло.

Скритото съкровище

Главичката е свързана със ствола (научното му име: кавернозно тяло) на клитора, който се намира от двете страни на влагалището и пикочния канал (уретрата). Стволът продължава в две крачета, които са дълги около 8 см  и са разположени успоредно на големите срамни устни (външните). Ако имаш проблем с визуализирането на целия клитор, представи си ядец, върха на който е главичката на клитора ти. Главичката, стволът и крачетата на клитора имат почти същото количество еректилна тъкан, колкото има в пенисите. Да – и ние имаме еректилна тъкан. Когато една жена е възбудена, клиторът й се пълни с кръв и се удебелява. В това състояние си готова за мощен оргазъм.

Сложи изследователската си каска

Но как да използваш тази информация, за да подобриш сексуалния си живот? Първо, самото осъзнаване на това как в действителност функционира клиторът ти е ключът към възползването от потенциала му на източник на неповторими удоволствия. „Когато преподавам на жените за вътрешния клитор, те не само са шокирани от информацията, за която дори не са подозирали, но и доволни, че имат възможност да научат повече за способностите му“, казва Хербеник „Те си мислят: „Уау, ето как работи!“ или се чувстват горди, а всичко това е ценно за тях по свой собствен начин“.

Второ, ако се върнем на твърдението, че ще получиш по-силен оргазъм при стимулация на еректилната тъкан по целия ти клитор, е важно да си дадеш достатъчно време за загрявка. „Отдавна се знае, че жените имат нужда от любовна игра“, казва Хербеник, „но новото правило наистина трябва да бъде съобразено спрямо твоето тяло, за да се възбудиш толкова много, че вагината ти да пулсира докато той влиза в теб“.

Накрая, учените съвсем наскоро започнаха да изследват структурата на клитора ни, затова само защото все още няма ясно доказателство, че можеш да стимулираш вътрешната му част с външен допир, не означава, че е невъзможно. „Знаем, че крачетата на клитора се намират успоредно на външните срамни устни“, казва Хербеник. И допълва: „Помоли гаджето си да фокусира движенията си там и да те масажира с дланта си, а не просто да трие с един или с два пръста главичката на клитора ти“. Не знаем за теб, но този урок по анатомия бие по точки онзи, който ни преподаваха в 8-и клас.