Подходящ грим за червенокоси

Независимо дали си натурално червенокоса или боядисваш косата си, следните грим трикове определено ще ти допаднат.

 
 

Независимо дали си натурално червенокоса или боядисваш косата си, следните грим трикове определено ще ти допаднат.

Натурално червена коса и лунички

Повечето червенокоси момичета имат и лунички, които за съжаление отчайно се опитват да скрият. Луничките се дължат на увеличено натрупване на меланин, резултат на защитна реакция на кожата срещу действието на ултравиолетовите лъчи. Сигурно си забелязала че луничките ти потъмняват през лятото, а избледняват през зимата. Луничките са на мода! Ако си сред момичетата които се притесняват от появата на лунички, не забравяй че гримьорите се опитват да ги подчертаят. Важно е кожата ти винаги да е добре поддържана и безупречна, без зачервявания. И да обичаш луничкитеси!

Грим за натурално рижави момичета

Ако си с червена коса, много вероятно кожата ти е по-светла. Затова е важно да избереш коректор, в същия нюанс както естествения цвят на кожата ти. В никакъв случай не избирай продукти в по-тъмен или по-светъл нюанс от този на кожата. Същото правило важи и при избора на фон дьо тен – задължително е използване на фон дьо тен в същия нюанс както естествения цвят на кожата ти.

Не е препоръчително да експериментираш с бронзанта. По-добре, подчертай естествената си красота с руж в кайсиеви тонове. Огнената коса е придружена с огнена натура, поради това имаш пълна свобода да експериментираш със сенките за очи и всички нюанси.

Ако боядисваш косата си в червено

Ако боядисваш косата си в червено, независимо от цвета на кожата, при избора на грим трудно можеш да сгрешиш. Подчертай огнения цвят на косата си с помощта на яркочервено или огнено-оранжево червило върху устните и един пласт спирала върху миглите. Ако пък смяташ че косата ти е достатъчен акцент във визията, заложи на гримове от телесната цветова палитра, или опушен грим в кафяво. Не подчертавай веждите си. За да подчертаеш очите, нанеси тънка очна линия в корена на миглите и си готова.