Подготви се за всяка "изненада" на лятото

Лятото е един от най-свободните и весели сезони, но крие някои опасности, за които е добре да си предварително подготвена!​

 
 

Лятото е един от най-свободните и весели сезони, но крие някои опасности, за които е добре да си предварително подготвена!​

Добави към аптечката, с която обикновено пътуваш, няколко хомеопатични средства – те могат да се окажат много полезни за безпроблемната ти почивка на море или планина.

Перфектната лятна ваканция според зодията ти, виж в галерията по-долу:

Галерия: Перфектната лятна ваканция според зодията ти

Виж всички снимки

►►► Дестинациите, които да посетиш с майка си (задължително!)

Хомеопатията остава спорна за много специалисти, но едно е сигурно – тя не може да навреди, нито пък има риск от предозиране. Направи малко място в багажа за няколко хомеопатични средства. Някои от тях са добре изпробвани.

1. Ако ти става лошо при пътуване

Симптоми като гадене, повръщане, пребледняване и виене на свят, свързани с непоносимостта към транспорта, могат да развалят ваканционното ти настроение, още преди отпуската да е започнала. Най-често това се случва, докато пътуваш с кола, кораб или самолет.

Предварителният прием на някои хомеопатични вещества може да ти спести неприятностите. Поинтересувай се какво би се отразило добре на организма ти и вземи първата доза в деня преди пътуването, а втората - непосредствено преди тръгване. Ако това се окаже недостатъчно, може да вземеш допълнителни дози по време на пътуването.

2. При ухапвания

При толкова много комари, паяци, медузи и пчели много рядко лятото преминава без ухапвания. Затова не е зле предварително да се запасиш с билките Ледум палустре и Апис мелифика. Ако въпреки това животинките успеят да те ухапят, повторете приема на Апис мелифика, за да облекчиш сърбежите и болката.

3. При удари и натъртвания

Не тръгвай на почивка без опаковка Арника – това хомеопатично средство се справя успешно със синините и болките, причинени от падания и удари при надценени спортни данни. Арника е подходяща и при кървене от носа, свързано с горещините и обезводняването. Може да я използваш и под формата на помада.

4. При храносмилателни проблеми

Да, много е приятно да се хапне в ресторант на открито под галещите слънчеви лъчи! За жалост понякога си плащаш за удоволствието със стомашно разстройство, особено, ако си консумирала сурови храни със съмнително качество. Другата страна на медала е запекът, който се дължи на смяната на обстановката и навиците по време на отпуската. Затова също можеш да проучиш какво би се отразило добре на организма ти и вместо да се притесняваш и да търсиш лекарства по време на почивката, можеш да изпревариш събитията, запасявайки се с хомеопатия.