Под прицел: Оливия Уайлд е обвинена в хомофобия

Оливия Уайлд предизвика гняв по свой адрес заради "хомофобски коментари".

Оливия Уайлд предизвика гняв по свой адрес заради "хомофобски коментари".

Звездните раздели през 2020, виж в галерията по-долу:

Галерия: Звездните раздели през 2020

Виж всички снимки

►►► Оливия Уайлд разкри чувствата си към Хари Стайлс

Оливия Уайлд предизвика негативни реакции към себе си, след като в интернет се появиха предполагаеми „хомофобски“ коментари от нейна страна в стари интервюта.

37-годишната актриса бе нападната и критикувана от ЛГБТК общността за сравнение на промяната в кариерата й с признаването на различията в сексуалните взаимоотношения и разбирания на хората. В интервютата, които предизвикаха скандала, Оливия казва, че решението да смени работата си като актриса за режисьорския стол, за нея се е равнявало с процеса на признаването на различноста в половата ориентация. Уайлд признава, че преди да се срещне с Джейсън Судекис през 2011 г., тя е обмисляла „лесна лесбийска връзка“.

Последователите на актрисата в Twitter се нахвърлиха срещу коментарите й, споделяйки възмущението си и обидата от изказванията на Уайлд: „Винаги съм уважавал Оливия Уайлд, но това е ужасно“ / „Тези обидни думи наистина излетяха от устата Ви... Как смеете да обезценявате по този начин общността на ЛГБТК?“ / „ Сравнявайки смяната на работата със себеразкритието - колко коравосърдечен трябва да бъдеш?“

Към момента Оливия Уайлд все още не е коментирала създалата се ситуация.