„Почти не умрях, за да приличам на Барби“

Историята на 21-годишната Аманда Ахола е подплатена с много силикон и отдаденост на Барби каузата.

 
 

„След като ми направиха ринопластика, имах само още една операция, от която почти не умрях. И това промени всичко“.

Така започва историята на поредното „живо Барби“, 21-годишната финландка Аманда Ахола, разказана в YouTube канала на Barcroft TV.

На пръв поглед, Аманда води щастлив живот – има прекрасни и разбиращи родители, по-малки брат и сестра, гадже. Но още на 16-годишна възраст тя осъзнава, че нещо й липсва. „На 16 започнах да правя планове какво искам и как да го постигна. Имах мнение какъв да бъде външния ми вид и понеже не изглеждах така, както ми се щеше, започнах да се променям малко по малко“, разказва тя.

За пет години, „кукличката“ е похарчила 15 000 евро за три операции за уголемяване на бюста (от размер чашка B, до размер GG), 4000 евро за ринопластика и още хиляди за филъри в устните и инжекции с ботокс.

►►► Немското "Барби" на мисия за най-големи гърди в Германия

„Независимо колко големи ставаха, никога не бяха прекалено големи за мен. Моята главна амбиция е да изглеждам пластмасова, колкото е възможно повече“, коментира екстравагантните си намерения Ахола.
 

"Татенцето"

Тъй като е от семейство със скромни финансови възможности, тя започва да заработва като се съблича за клиенти през уеб камера. „Професия“, с която Алекси, нейното гадже, се е примирил, доколкото може. През Instagram профила си (който към момента на писането на статията е премахнат, бел. ред.), Аманда си намира „татенце“, което да финансира третата й операция на бюста.

„Той се свърза с мен и ме попита какво искам, защото щял да ми го даде. Веднага отвърнах, че желая по-големи гърди“, лаконична е тя. Няма нужда да обясняваме, че Алекси не е много доволен от намесата на „татенцето“, но и с това се е примирил. Според самата Аманда, нейният благодетел не е искал физически контакт в замяна.

Виж колекцията ни от снимките "преди и след" на няколко човешки Барби и Кен (снимки) >>>

Галерия: Човешките Барби и Кен – преди и след

Виж всички снимки

Играчка - плачка

За съжаление, третата операция се оказва фатална. „Получих второто най-кошмарно обаждане, което може да се случи на родител – разказва майката на „Барбито“. - Казаха ми, че дъщеря ми е в болница с опасност за живота. Първото най-ужасно обаждане би било, ако ми съобщят, че е умряла“.

Лекарите така и не обясняват на русокосата девойка какво точно се е объркало по време на пластичната операция. Всичко, което Ахола знае е, че един ден се е събудила в болницата, а родителите били в стаята й.

►►► Човешкият Кен с опасност за живота

„Те ме попитаха дали ги познавам и аз казах „да“ - разказва преживяванията си тя. - А те отвърнаха, че предишния ден не съм успяла да ги разпозная“.

След като почти се среща със смъртта очи в очи, Аманда решава да прекрати експериментите си и дори отменя операцията за „бразилско дупе“, която е била следващата в списъка й. „Не съжалявам за това, което се случи, защото бях направила избора си и трябваше да понеса последствията“, философски заключва тя.

Да бъда Барби или да не бъда 

И сега идва неочакваният край на нейната история. Няколко месеца, след като уплахата преминава, Аманда осъзнава, че не желае да прекрати с „пластмасовата“ кариера. „Искам още операции, ако е възможно. Просто ще кажа на лекарите да ми правят локална, а не обща упойка“, обяснява тя.

Родителите и гаджето на Ахола споделят, че не одобряват напълно трансформациите й, но я подкрепят, защото операциите са неин личен избор.