Победителка 2007

Велислава Костадинова от Пловдив

Усмихната, Успешна, Удивителна: Велислава Костадинова, 28

За мен:

От Пловдив съм, в момента се занимавам с бизнес. Докато правех докторантура в Университета по хранителни технологии, работех на четири часа в едно заведение като барман и сервитьор и успях да увелича местата многократно – от 20 станаха 120. После фирмата, в която бях на щат, започна нов проект – супермаркет, където дълго време се занимавах с документацията. Постепенно станах управител. Отворихме и трети обект – още един магазин, в който голямата ми гордост е виненият сектор, където вината са на ротационен принцип спрямо сезона. Имаме два щанда – единият е в ценовата категория 3-10 лв., а другият - до 120 лв. Сега вече съм съдружник в бизнеса. През свободното си време се занимавам с моите кучетата и обичам да плета, но за съжаление нямам много възможност за това, защото работният ми ден е между 18 и 20 часа.

Моята мечта:
Мечтата ми е да направя винен бутик, в който да изложа отбрани бутилки и да повиша винената култура на хората, защото смятам, че едно добро вино може да повлияе много добре на атмосферата. То не е просто напитка и за да го разбираш, трябва да го обичаш. Надявам се проектът да бъде успешен, даже в момента работя по него - търся помещение в центъра на Пловдив. Смятам с много любов да подредя този магазин, като не мисля да се отказвам от другите си обекти, защото буквално съм ги отгледала.

Най-трудният момент в живота ми:
Загубата на моята майка. Борихме се много да я спасим от рак. Тогава четох доста по темата и с помощта на китайски билки успяхме да постигнем шестмесечна ремисия, но поради липсата на лекарства и безхаберието на повечето лекари се получи рецидив в черния дроб и тя почина в ръцете ми. И си признавам, че няма миг, в който да затворя очи и да не се връщам към тази кошмарна нощ. Но пък смятам, че това, че не виждам майка ми, не означава, че тя не е до мен.

Ако не спечеля голямата награда:
Не се отказвам никога. Човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му и искам да раста нагоре и нагоре и да създавам нови възможности за младите хора. Аз вече съм избрала колекцията от вина и дори да не спечеля, ще открия магазина.