Плутон навлиза в ретроградната си фаза

Ретрограден Плутон ⇒ Ретрограден Меркурий

 
 

Плутон навлиза в ретроградната си фаза в Козирог! Само не се побърквай!

Поеми си дълбоко въздух и не се шашкай предварително! Напротив, успокой се и се подготви за още една промяна, която ще настъпи в астрологичното време.

Хороскоп на магическите способности на зодиите, виж в галерията по-долу:

Галерия: Хороскоп на магическите способности на зодиите

Виж всички снимки

►►► Използвай планетите, за да организираш седмицата си

От 25-и април, до 4-и октомври Плутон ще бъде ретрограден в Козирог.

Плутон е планетата на прераждането, трансформацията и възстановяването, така че този транзит е съвсем обещаващ, особено ако имаш нагласа за изцеление и промяна в личен план, а защо не и в по-широк.

Плутон е най-малката, но оказва се и най-противоречивата планета. Още през 2006 г. тя привлече вниманието върху себе си като бе понижена от „планета“ в „планета джудже“, а някои хора все още се борят да си върне стария статус.

via GIPHY

Плутон може да е много малка, но е много важна за астрологията, защото оказва огромно влияние върху ситуации и отношения, които вече не са ти нужни, но някак все не успяваш да ги прекратиш или преустановиш в нещо по-полезно и по-добро. Когато Плутон е ретрограден, можеш да разглеждаш емоциите си на по-дълбоко ниво и да се срещнеш със собствената си „тъмна страна“.

Ретроградният Плутон постепенно настъпва още от 3-и януари, а постретроградната му сянка ще продължи до 25-и януари 2021 г. включително.

И така, какво точно можеш да очакваш от ретроградния Плутон?

Ретроградният Плутон засилва чувството ти за малоценност, но междувременно успява и да хвърли светлина върху интуицията и да я засили. Хората, които са те лъгали в миналото ще излязат наяве и ще разбереш много истини. Подготви се за големи драми… Но хубавото е, че със сигурност всичко ще завърши с щастлив край, защото ретроградната фаза на Плутон има за цел да променя живота към по-добро. Остави фалшивите си приятели да те напуснат сами, не ги задържай, няма смисъл. Просто остави всичко, което те натоварва и не ти носи радост да си тръгне само от теб.

►►► Открий твоето число и надникни в бъдещето

Въпреки, че Плутон е в ретроградна фаза, той може да се окаже изключително благоприятен за теб, защото е период, в който може да се срещнеш с хора, които работят заедно в името на справедливостта и решаването на проблеми както на личностно, така и на обществено ниво. Подходящо време е да потърсиш нов език с приятелите си, да се включиш в група за взаимопомощ и да направиш нещо, което да бъде от полза и за теб, и за човечеството. Не забравяй, че дори и да се намираме в период на физическа социална изолация, това не означава, че не можем да продължим да бъдем заедно и свързани духом!