Плащат на Меган и Хари за отказ от трето дете

Херцозите на Съсекс получават награда за решението си да се ограничат до двама наследници.

Херцозите на Съсекс получават награда за решението си да се ограничат до двама наследници.

Меган Маркъл: всички обожават стила й!​ Виж защо в галерията долу:

Галерия: Меган Маркъл: всички обожават стила й!

Виж всички снимки

►►► Затваряй си устата: пратиха Меган Маркъл на психиатър

Меган Маркъл и принц Хари получават парична награда за отказа си да продължат да раждат деца от британската организация Population Matters, която изследва въздействието на човечеството върху глобалния климат, съобщава Daily Mail.

Херцозите на Съсекс са решили да се ограничат до двамата си наследници - сина им Арчи и новородената им дъеря Лилибет Даяна, което според организацията заслужава награда, тъй като Хари и Меган са допринесли за спасяването на околната среда с решението си.

В Обединеното кралство няма закон, който да регулира броя на децата, но екоактивистите смятат, че е по-добре да се раждат не повече от две. "В противен случай растежът на човешката популация ще има катастрофален ефект върху планетата" - смятат те.

Имайки предвид, че двойката в момента живее в Калифорния, без да се подчинява на социалните норми установени във Великобритания и затова лесно и без никакви пречки Хари и Меган могат лесно да променят мнението си. По данни на DailyMail на 11 юли двойката ще получи чек за 500 паунда, заради решението си да останат с две деца, които могат да похарчат само за благотворителност или социално значима кауза.