Питаме Заека: кой ритуал за изпълнение на желания да използваме през 2023

Днес ще говорим за китайски ритуал, който помага на мечтите да станат реалност. Да започнем с подготовката – все пак, за да те слуша Заекът, той трябва да е доволен от теб!

Китайците вярват, че заекът носи късмет

© iStock

Свикнали сме по принцип да пишем желанията си на лист хартия в навечерието на Нова година, да изгорим листа и да добавим пепелта към чаша шампанско (не ни казвай, че не спазваш този ритуал!). Но има и друг начин, който Водният Заек ще хареса много повече!

Купи си фигурка на зайче

Жителите на Китай вярват, че това животно носи късмет и затова е полезно да имаш фигурки на заек у дома. За да отпразнуваш Нова година, избери фигурка, която ти харесва – когато я гледаш, трябва да изпитваш положителни емоции. Това е основното изискване, но „тематичните“ също няма да навредят: например сдвоените фигури са най-подходящи за желания, свързани с взаимоотношенията, а заек с монети ще ти помогне да увеличиш доходите си или да се придвижиш нагоре по кариерната стълба.

Когато гледаш фигурката, трябва да изпитваш положителни емоции

© iStock

Облечи се правилно

Лесно е – първо, малката черна рокля все още е най-доброто решение за празник. Но ако искаш нещо по-живо, избери естествени цветове, които се срещат в природата – бяло, жълто, зелено, кафяво, червено, синьо и тюркоаз. Внимавай с животинските щампи – например "леопардът" може да изплаши Заека.

Заслепи всички в новогодишната нощ!

Вижте повече

Заслепи всички в новогодишната нощ!

Без съмнение новогодишната нощ е най-добрият повод да извадиш от гардероба си най-зашеметяващите парти тоалети. Рокли, бюстиета и поли - само чакат да бъдат първа цигулка...

Подреди масата

Трябва ли да обясняваме, че в никакъв случай самият заек не трябва да бъде едно от ястията на трапезата ти? Но лакомството за него няма да навреди – не забравяй да приготвиш поне салата от пресни зеленчуци и билки. Но разбира се, масата не трябва да бъде предимно вегетарианска – всяко друго месо, с изключение на заешкото, може „безопасно“ да се сервира на гостите.

Не забравяй да има ястие и за Заека.

© iStock

Покани близки хора

Заекът символизира семейното огнище и затова е най-добре да празнуваш Нова година заедно с близките си хора. Това не означава, че е необходимо да поканиш на гости неприятна леля по бащина линия, която винаги свива устни и се заяжда с теб по всеки повод. Важно е да има хора, които наистина са ти скъпи и винаги са до теб, дори и да не са ти роднини.

Малки трикове за страхотна Нова година

Вижте повече

Малки трикове за страхотна Нова година

Свежи и забавни стратегии за нов живот.

Подготви китайска кутия на желанията

Най-добре е да го направиш сама, но ако си наясно, че не те бива много в ръчната изработка, тогава просто купи красива кутия. Това е основното изискване – не купувай просто първата попаднала ти кутия, а я избери прецизно, защото тя ще се превърне в пазителя на твоите мечти. Купи и червена хартия - най-добре е да повериш желанията си именно на нея.

Напиши осем желания – това число се смята за късметлийско в Китай.

© iStock

Как да си намислиш желания?

Напиши предварително всичките си желания на отделни листчета. Не използвай отрицателната частица „не“ и думата „искам“ – по този начин единствено ще превърнеш желанието си в констатация на факт. Правилната формулировка е „Ще отслабна с 10 килограма“ или „Ще печеля N лева на месец“, а не „Искам да отслабна“ или „Искам да печеля“. Напиши осем желания – това число се смята за късметлийско в Китай.


Когато часът удари 12, вземи лист по лист, сгъни ги внимателно и ги постави в кутия, като си представяш в този момент как се изпълнява всяко твое желание. След като всички листчета са вътре, занеси кутията в стаята, където прекарваш най-много време, и я остави там.

Най-добре е мястото за кутията да е "тайно" – кутията не трябва да се набива на очи. Освен това се увери, че около нея е чисто. Добро място например може да бъде нощно шкафче до леглото в спалнята, ако нещата в чекмеджетата не са нахвърляни в безпорядъчна купчина.

С това ритуалът приключва. Остава само да изчакаш желанията да се сбъднат. Веднага щом разбереш, че едно от тях е изпълнено, извади листчето с това желание, изгори го със свещ и благодари на Заека за вниманието към твоите молби.

По-слаба за Нова година: 7 прости правила

Вижте повече

По-слаба за Нова година: 7 прости правила

7 прости правила, които могат да ти помогнат да отслабнеш до Нова година, без да вредиш на здравето си.

10 знака, че трябва да го разкараш преди Нова година

Вижте повече

10 знака, че трябва да го разкараш преди Нова година

Имаш ли съмнения относно настоящето си гадже?