Пингвините на Мистър Попър

Голямата звезда в каста пък е Джим Кери, който бележи завръщането си в пълнометражното игрално кино след две години затишие и то с тандем с представители на фауната, както бе и в началото на кариерата му - в култовата поредица за зоодетектива Ейс Вентура.

Режисьор: Марк Уотърс

Сценарист: Джон Морис, Джаред Стърн

С участието на: Джим Кери, Карла Гуджино, Анджела Лансбъри

Пингвините на Мистър Попър
За филма:
Голямата звезда в каста пък е Джим Кери, който бележи завръщането си в пълнометражното игрално кино след две години затишие и то с тандем с представители на фауната, както бе и в началото на кариерата му - в култовата поредица за зоодетектива Ейс Вентура. Създателите на филма подчертават, че по време на снимките са използвани истински пингвини, а намесата на специалистите по визуални ефекти е минимална.

Агентът по недвижими имоти Том Попър е абсолютен работохолик и заради професионалните си задължения разрушава брака си, а роднините му го отлъчват. Огорчен, той решава да се съсредоточи единствено върху собствения си живот, но скоро изненадващ подарък от завещанието на баща му променя тези планове, след като е принуден да се грижи за... шест пингвина.