Петте най-чести проблема при двойките

Шансът да се познаеш в някои от редовете тук е доооста голям!

 
 

Шансът да се познаеш в някои от редовете тук е доооста голям!​

Ето кои са петте най-чести проблема в двойките, които терапевтите виждат от пръв поглед:

1. Единият партньор иска секс, другият – не

Това разминаване е, несъмнено, най-честият проблем на милениалите, казва д-р Мегън Флеминг. Срамът, страхът от лошо представяне и трудно достигане на оргазъм са сред най-честите оплаквания. Първата стъпка към решението е да говорите за тях. Обсъдете ги с партньора си свободно и без да съдите.

По обувките ще го познаеш, виж как в галерията по-долу:

Галерия: По обувките ще го познаеш

Виж всички снимки

►►► Разгадай характера му по пазарската количка

2. Техническо претоварване

Натовареният график и прекалено многото време, прекарано пред различни екрани, могат да съсипят общуването. „За всичките ми клиенти постоянното висене пред компютъра или смартфона е наистина огромен проблем“, казва Линда Брадли. Тя съветва всеки да отделя време без екрани, което да прекарва с партньора си в лично общуване.

3. Объркване на ролите

Неяснотата за задълженията във връзката може да предизвика големи щети с течение на времето. „Ако задълженията и отговорностите не са били изяснени, те се превръщат в източник на накърнени чувства“, посочва Джонатан Импелицери. За да избегнете раздразнението, обсъдете този въпрос още в началото на връзката.

4. Страх от брака

„Много от съвременните младежи са отраснали в семейства с лоши отношения и са страшно уплашени“, казва Импелицери. Обсъждането на въпроса в присъствието на посредник може да бъде началото на пътя към брака, ако това е желанието ви в крайна сметка.

5. Лишения заради любовта

Повечето млади хора в днешно време искат да пътуват и да изследват света или да учат нови неща. „Понякога връзката може да се възприема като бариера пред нещата, които искаш да направиш в живота си“, обяснява Импелицери. Но когато и двамата партньори са ясни и открити относно целите и желанията си, могат да са заедно и да се впускат в приключения.