Дженифър Лопес с перфектно тяло на 48

Всеки ден тренировки, здравословно хранене, желание да остане здрава и щастлива – ето какво държи Джей Ло във форма

Всеки ден тренировки, здравословно хранене, желание да остане здрава и щастлива – ето какво държи Джей Ло във форма

Галерия: Неповторимият стил на Дженифър Лопес

Виж всички снимки

Спорт

Дженифър Лопес тренира около час всеки ден. При това тя отделя еднакво време за кардио и за упражнения за мускулите. Личният й треньор – Трейси Андерсън, й е направила специална програма, фокусирана върху проблемните зони – краката и корема, която да я държи в перфектна форма.

Джей признава, че любимото й упражнение са махове с крака, подпряна на длани или лакти.

►►►Изхвърли вредните диети от менюто си

За да натрупа преса, тя прави планк и упражнения с медицинска топка. А освен тренировките в залата, американската актриса, певица, танцьорка, дизайнер, продуцент и модна икона от пуерторикански произход намира време всяка сутрин за си прави кросове по 5 километра. Това й помага да се зареди с енергия.

За никого не е тайна, че Лопес е фен на танците. Звездата се старае да ходи колкото се може по-често на самба и участва във фитнес програма на основата на латиноамерикански ритми.

„Танците играят огромна роля в живота ми. Да си прекарвам времето, движейки тялото си, и да върша това, което е добре за мен – ето кое ме прави щастлива“ – споделя Лопес.

Диета

Певица разказва, че отдавна се е отказала от кафето и цигарите. Алкохолни напитки тя си позволява само по повод, но винаги има мярка.

Сутринта на масата я чака задължително протеинов коктейл: протеин на прах, банан, спанак, оризово мляко и слънчогледово масло. „В миналото се тъпчех с продукти, които не ми даваха енергия. Разбрах го по някое време и реших, че съм готова да опитам нещо различно“ – не крие тайната си Ло.

Другото разкритие, което прави, е че тя никога не се подлага на строги диети и не гладува. Предпочита да яде правилните неща в правилното време: протеинова храна за сметка на въглехидратите. „Зелени зеленчуци, яйца, риба и пиле винаги имат запазено място на трапезата ми“ – категорична е Дженифър.