Пептидите – интелигентните молекули

Испанската лаборатория Prima Derm разработва продукти за грижа за кожата на основата на пептиди. Виж как действат тези умни молекули.

 
 

Всеки път, когато се смееш, плачеш или говориш разгорещено, кожата ти е подложена на контракции, водещи до появата на мимически бръчки.

Те се изострят с всеки изминал ден и оставят все по-дълбока следа за изтриване.

Възможно ли е да се пребориш с неизбежното? Лаборатория Prima Derm предлагат да го направиш с помощта на пептидите.

 

Какво още се случва с организма ти?

 

След определена възраст (обикновено след 30 години), кожата спира да работи така активно, нейната възстановителна дейност започва да намалява. Процесът се засилва, когато тялото достигне 40-годишна възраст. Колагенът и еластинът се разграждат и фибробластите губят действие. Пептидите са тези, които могат да помогнат на кожата да произведе отново веществата, от които се нуждае. Неслучайно, в последните години се увеличи използването им като съставки в козметологията. Те създават истинска революция при третирането на различни видове бръчки: мимически, свързани с мускулните контракции причинени от фотостареене, метаболитни нарушения или стареенето на клетките.

 

Кратък урок по биология

 

 

Пептидите са молекули, които се срещат обичайно в природата. Възникват, когато две или повече аминокиселини се свържат помежду си. Задачите на пептидите са разнообразни, като една от най-важните е да „съобщават“ на организма, че трябва да произведе някои здравословни субстанции, когато кожата е повредена. Огромното им предимство е, че че са по-малки от останалите молекули, заради което проникват по-лесно в кожата.

 

В зависимост от дължината на веригата, която формират, функциите им са много различни. Хексапептидите (съставени от шест аминокиселини) действат върху т.нар. динамични бръчки, като отпускат нежно мускулатурата. Пример е известният хексапептид Argilerine, който постига резултат, близък до този на ботокса. Освен това, изследванията показват, че е способен да редуцира дълбочината на бръчките с до 30% в рамките на месец.

 

Eyeseryl® е друг пептид, с ефект срещу торбички под очите. Preventhelia е тетрапептид, който предпазва клетъчното ядро от стареене.

 

Можеш да откриеш всичките тези „интелигентни“ комбинации от молекули, както и много други в продуктите на лаборатория Prima Derm.

 

 

Те се съдържат и в познатите вече на българския пазар Gen Elixir и Gen Sinergy, част от цялостната иновативна програма ONE.GEN/0.1, която заличава следите от вътрешните и външни фактори, изразяващи се в бръчки, петна, зачервявания и други кожни дефекти.

 

 

*** Бутикът на лаборатория Prima Derm, Skin Genomic Center, се намира в София, бул. Витоша 64, а входът му е откъм бул. Патриарх Евтимий. Ще го познаеш по изчистената и стилна бяла визия. За въпроси и допълнителна информация:тел. 02/4722507, Фейсбук - one.gen/0,1 Bulgaria и на www.skingenomicenter.com.