P40 серията на Huawei с признание за „Най-добър фото смартфон“ за 2020

Флагшип серията беше наградена за своите изключителни фотографски възможности от ТIPA

Флагшип серията беше наградена за своите изключителни фотографски възможности от ТIPA

Huawei Consumer Business Group (BG) обяви получаването на приза за „Най-добър фото смартфон“ за 2020 г., за новите HUAWEI P40, HUAWEI P40 Pro и HUAWEI P40 Pro+ от престижните световни награди TIPA World Awards 2020. Така, за четвърта поредна година TIPA (Technical Image Press Association) отдава заслуженото на P серията на HUAWEI за множеството иновативни и изключителни решения и функционалности, които са ценени и обичани от професионалните фотографи.

TIPA, основана през 1991г., е най-голямата и авторитетна медийна асоциация за фотография и изображения от цял свят, в печатен, както и в онлайн формат. Асоциацията връчва TIPA World Awards ежегодно на компании и нови продукти, които редакторите на TIPA удостояват за предоставяне най-доброто качество, производителност и стойност за потребителите. „Възможностите на смартфон фотографията смело правят още един скок в бъдещето с последните представители на cерията P на Huawei.“ публикува официалната страница TIPA World Awards 2020.

И трите модела от серията P40 – P40, P40 Pro и P40 Pro+, разполагат с чипсет Kirin 990 5G, голям 1/1.28-инчов сензор, и цялостна фотографска система, разработена съвместно с Leica. Телефоните се отличават с изключителни характеристики като интелигентни алгоритми за балансиране на белия цвят, както и такива за оптимизиране на цвета на кожата и достигането на по реалистични цветове и контраст. Други важни функционалности са значително подобрените възможности за заснемане при ниска осветеност и увеличаване на динамичния диапазон, сензорите за цветна температура и възможността за фокус върху всички пиксели, както и технологията XD Fusion Engine за постигане на плавно увеличение и оптимизиране на качеството на изображението.

Световните награди TIPA 2020 добавят още едно признание към списъка от високи оценки за серията Huawei P40 . Наскоро HUAWEI P40 Pro получи признанието от DxOMark за най-добър смартфон за снимки в света с рейтинг от 128 точки, което е най-високият общ резултат, появявал се в престижната таблица. В същата класация, флагманът на Huawei – P40 Pro спечели също и най-високите резултати за основна и селфи камера с точки съответно 140 и 103.