Овладей сексуалната медитация

Кой не е чувал за медитацията и нейните полезни свойства?

 
 

Кой не е чувал за медитацията и нейните полезни свойства?

И освен, че се отразява положително за намаляването на стреса, болката, умората и повишаването на имунитета и концентрацията, оказва се, че медитацията може да подобри и сексуалния живот!

Какви са стереотипите за твоята зодия, виж в галерията по-долу:

Галерия: Какви са стереотипите за твоята зодия

Виж всички снимки

►►► Време е да започнеш да...медитираш

Какво е секс медитация?

Няма да откриеш такъв термин в интернет или в справочниците, но тази дума означава точно това, което изразява: използването на медитативни практики в секса. Всъщност се има предвид да създадеш картини на идеалния секс в съзнанието си, а медитацията ще ти помогне да се съсредоточиш. Можеш да го използваш както по време на интимна комуникация с партньора си, така и като предварителна подготовка за него.

Плюсовете на секс медитацията

via GIPHY

1. Намалява стреса и подобрява секса

Ако имаш някакви проблеми със секса, той вероятно ще бъде придружен от силен стрес. С течение на времето излизането от този кръг става все по-трудно. С помощта на медитация можеш да отвлечеш вниманието от стреса и да върнеш нервната си система към нормалното й функциониране.

2. Фокусирай се върху настоящето

Много момичета се оплакват, че лесно се разсейват от всичко по време на секс и това, разбира се, пречи на нормалния интимен живот. Медитацията е начин за концентрация и фокусиране върху това, което е наистина важно и се случва в момента.

3. Увеличава желанието

Медитационните практики могат да подобрят либидото - и това съвсем не е шега. Разбира се, едно продължително „оммм“ не е достатъчно, за да си създадеш желание, но ако практикуваш известно време, ефектът ще бъде налице.

4. Ще те сближи с партньора ти

Сексът е един от начините да се сближите и когато си на 100% в интимния ви момент, тогава насладата от случващото се е взаимна и голяма, а това, от своя страна, ще заздрави и направи връзката ви още по-силна.

Как да практикуваш сексуалната медитация?

Започни постепенно и полека: ако до момента не си практикувала обикновена медитация, може би е време да опиташ и да се постараеш да си създадеш навик. Седни и откъсни ума си от всичко, фокусирай се върху дишането си. Ако не се справяш добре, можеш да изтеглиш едно от многото приложения за медитация, за да ти помогне да се отпуснеш.

15 примера за „гола“ йога от Instagram, виж в галерията по-долу:

Галерия: 15 примера за „гола“ йога от Instagram

Виж всички снимки

►►► „Голата“ йога – радост за окото

Опитайте заедно: седнете или застанете един срещу друг, помислете за нещо приятно, съсредоточете се върху контакта с партньора си. Полезно е да усещате температурата на въздуха в стаята, миризмите и звуците.

Отвори очи: по време на секс мнозина не искат или се колебаят да се гледат в очите. Можеш да надмогнеш себе си, ако започнеш да медитираш с отворени очи - с течение на времето и в интимни моменти няма да искаш да ги затваряш.