Овладей секси изкуството на еротичния масаж

Еротичният масаж е перфектният начин да се свържеш на физическо и емоционално ниво с партньора си.

 
 

Приготовленията за същинския секс не трябва да включват само страстни целувки и прегръдки.

Масажът е перфектният начин да се свържеш с партньора си както на физическо, така и на емоционално ниво.

Най-добрите любовници сред зодиите  - виж дали си сред тях в галерията долу:

Галерия: Най-добрата любовница сред зодиите

Виж всички снимки

От нас – съветите как да правиш супер секси еротичен масаж. От теб – изборът какво да правите след това.

Защо масаж?

Повечето от ежедневната ни комуникация се извършва не толкова с думи, колкото с езика на тялото. Той ни помага да разбираме хората и да им показваме намеренията си, дори това да се случва до голяма степен на подсъзнателно ниво. Ето защо масажът, един от най-интимните форми на допир, е добър начин за комуникация с партньора. Всяко разтриване и погалване могат да бъдат използвани вместо думите „Обожавам те“ или „Надявам се денят ти да е минал добре“.

Да, масажът е прекрасно средство за отпускане на насъбраното в мускулите напрежение, но помага и за разпускане на съзнанието. Независимо дали ще правиш масаж на цялото тяло или само на отделни части от него, ето как да се подготвиш.

►►► Секс тайни от тайландски масажистки

Правилната атмосфера

Не се нуждаеш от огромен апартамент или свободна стая. Достатъчно е мястото да е уютно и далеч от шумни дразнители.

Температура

Правилната обстановка изисква по-топла температура на стаята. Тъй като партньорът ти ще бъде полугол или гол, трябва да му осигуриш колкото е възможно по-голям комфорт.

Осветление

Трябва да е приглушено, като за целта е по-добре да не използваш нощна лампа, а по-романтичната алтернатива – свещите. Яркото осветление действа разсейващо по време на масаж, за това трябва да го избягваш.

Провери мръсница ли си според хороскопа ти (в галерията долу):

Галерия: Какви са мръсните ти сексуални желания според хороскопа

Виж всички снимки

Необходими пособия

Олио за масаж

Най-важният и задължителен елемент за добрия еротичен масаж е масажното олио или лосион, за да намажеш дланите си и да ги плъзнеш без проблем по тялото на партньора. Можеш да използваш обикновено олио, но попитай и за ядливо такова – така ще можеш да установиш контакт с... по-интимни части от тялото му, превръщайки масажа в още по-вълнуващо сексуално удоволствие.

Полей малко олио върху дланите си и изчакай текстурата да се затопли. После я разнеси върху колкото можеш по-обширна повърхност от тялото му с дълги, чувствени движения.

Свещи за масаж

Запали фитила и щом восъка започне да се топи, твърдата текстура на свещта ще се превърне в топла течност, която можеш безпроблемно да полееш върху тялото. Свещите за масаж са чудесно средство за разнообразяване на ритуала и му придават пикантна садо-мазо нотка (минус болката от горещия восък на традиционните свещи).

►►► Секс триковете, които никой не му прилагал досега

Почувствай ритъма

Без значение кои части от тялото се готвиш да масажираш, съществуват техники, които винаги могат да бъдат използвани. Внимавай да не натискаш твърде силно или да причиняваш болка. Поговори с партньора си, за да разбереш какво му доставя най-голямо удоволствие.

Първоначален допир

Първите няколко докосвания трябва да са продължителни и целенасочени. От психологическа гледна точка, плътният контакт ще накара партньора да се чувства сигурен и защитен (помисли как силното ръкостискане прави добро впечатление на бизнес партньор).

Нанеси олиото/лосиона

Така ще затоплиш кожата. Дланите ти трябва да са плътно притиснати към тялото ти, а пръстите – отпуснати, така че да ги местиш лесно, следвайки естествените извивки на партньора си.

Върховете на пръстите

Може да се изкушиш да започнеш директно с упражняването на по-силен натиск, но точно обратното е много по-възбуждащо. Използвай върховете на пръстите и следвай с тях контурите на неговото тяло. Прокарай пръсти по косата му, следвай извивката на шията му с върха на ноктите, проследи устните с палци. Деликатният допир ще даде изненадващи резултати, а освен това ти позволява да преминаваш неусетно от една зона на тялото му към друга.

Разтриващи палци

Натиск, разтриване и движение на палците в кръг е чудесен начин за сваляне на напрежението от мускулите. Притисни палците си към част от тялото му по твой (или негов) избор и нежно ги придвижи далеч от теб, като през това време оказваш максимален натиск с цялата им повърхност. Движи ги един след друг, а не едновременно. По този начин наистина ще успееш да отпуснеш предизвикващите схващания възелчета. Техниката действа особено благотворно върху гърба, раменете, ходилата и бедрата.

Това е всичко, което ти трябва, за да превърнеш обикновения масаж в еротичен. Всичко останало е в ръцете ти. Буквално!