Овладей обезкосмяването в домашни условия

Епилацията в домашни условия е по-актуална от всякога. За щастие, съвременните продукти за красота значително опростяват тази процедура. Предлагаме ти три ефективни варианта за избавяне от нежеланото окосмяване:

 
 

Епилацията в домашни условия е по-актуална от всякога. За щастие, съвременните продукти за красота значително опростяват тази процедура. Предлагаме ти три ефективни варианта за избавяне от нежеланото окосмяване:

►►► Козметични процедури с кафе за блестящ външен вид

Хороскоп на красотата: какъв грим подхожда на лицето ти според зодията (разбери от галерията долу)

Галерия: Хороскоп на красотата: какъв грим ти подхожда според...

Виж всички снимки

№1: Шугаринг

Шугарингът е захарна епилация, която премахва косъма с луковицата и едновременно с това прави нежен пилинг на кожата. Преди да предприемеш тази процедура трябва да подготвиш зоните, които ще третираш. Ден преди да се заемеш с шугаринга, използвай скраб за тяло, който не съдържа масло. По този начин ще премахнеш роговия слой на кожата и ще освободиш врасналите косъмчета. Преди епилацията не забравяй да затоплиш зоната чрез гореща вода, като по този начин ще намалиш болката при самата процедура.

След епилацията остави кожата да почине и не нанасяй никакви продукти върху нея в продължение на 24 часа. Можеш сама да приготвиш консистенцията за процедурата, но може и да си купиш захарна паста за депилация, а това според нас е далеч по-лесният и удобен вариант.

№2: Кола маска

Един от най-удобните варианти за всяка дама. Лентите за кола маска са подходящи само в случай, че дължината на косъма е между 5 и 10 милиметра. Лентите се слагат по посока на растежа на косъма, а след като ги залепиш е желателно да правиш заглаждащи движения в продължение на 15 секунди. С рязко движение премахваш лентата по посока, противоположна на тази на растежа на косъма. Процедурата завършва със специален гел, лосион или салфетка, които обикновено се предлагат в комплект със самите ленти.

№3: Епилатор

Преди да използваш епилатора, трябва да направиш пилинг на кожата, за да предотвратиш появата на враснали косъмчета. Дръж уреда перпендикулярно на кожата, без да упражняваш натиск. Съвременните устройства позволяват употреба и под вода (това минимизира болката). След процедурата нанеси лосион, за да хидратираш кожата.