Отличен 6 за сексуалния ти живот

  Добър ли е сексуалният ти живот? Задай се тези 12 въпроса за сексуалния ти живот и виж на колко от тях ще отговориш с...

 
Добър ли е сексуалният ти живот?

Задай се тези 12 въпроса за сексуалния ти живот и виж на колко от тях ще отговориш с „да“.

Колкото и добър да е сексуалният ти живот, ти винаги можеш да го направиш още по-добър. Сигурно често чуваш напътствия, че трябва да мислиш за удоволствието на партньора, но какво се случва с твоето в същото време?

Ако отговориш с „да“ на 12 от 12-те точки, можеш да се гордееш с връзката си. Взаимното разбиране е на висота и заслужава завистта на приятелките ти. Дано е бяла, разбира се.

Галерия: Какви са мръсните ти сексуални желания според хороскопа

Виж всички снимки

Харесва ли ми как той се докосва до мен?
Неговата кожа не е толкова чувствителна колкото твоята и затова често мъжкият допир може да бъде груб и болезнен. Добър признак е, когато той е наясно как точно да се допира до теб, за да не ти причини болка или неприятно усещане.

►►►Разбери дали сте идеалната двойка

Той познава ли ерогенните ми зони?
Помниш ли сцената от „50 нюанса сиво“, в която Крисчън Грей отбелязваше с червило местата, на които иска да бъде докосван? Тази идея може да сработи и в обратен вариант: защо не предложиш игра на половинката си?

Стигам ли до оргазъм с него?
Банално, но факт. Да, едва 30% от жените (и дори по-малко) са способни да достигнат оргазъм по време на вагинален секс, но това не означава, че ти изобщо не си длъжна да изпитваш това с партньора. Той нали има език и ръце, за да ти помогне да се доближиш до „голямото О“, дори след като той е свършил.

Мога ли да му разкажа за какво фантазирам по време на мастурбация?
Да, знаем, че това е съкровено и интимно знание, но все пак можеш да споделиш с партньора си какво си представяш по време на приятното висене (не точно) под душа? Дори това да е нещо невероятно, откровено, развратно (а ние сме сигурни, че е точно такова). Добър знак е, ако не се притесняваш да изречеш на глас фантазиите си пред любимия мъж.
И съвсем не е задължително да ги осъществяваш, но те могат да ви „запалят“ така, че и двамата да нямате търпение да стигнете до леглото.

Харесва ли ми как мирише той?
Ако обожаваш да носиш фланелките и пуловерите му и често вдъхваш аромата му с пълна сила, дори когато той се връща от крос в парка (ти нали не вярваш в „твоята фланелка изобщо не мирише!“), то зная – цялата работа е хистосъвместимостта. Major histocompatibility complex, МНС – последователност на гените, които помагат на имунната система да се бори с болестите. МНС комплексът при всеки човек е индивидуален, а твоят се различава от този на партньора. Ако са прекалено сходни, то организмът ти дава сигнал: „Пълен назад, ще потърсим някой, по-добър“. Но, ако вашите МНС се различават достатъчно, организмът ти ликува: децата ще са здрави и силни!

Прегръщаме ли се след секс?
Работата не е само в хормона окситоцин, който се изработва дори по време на прегръдката след акта. Изследователи от Торонто са направили експеримент, питайки 335 участници (138 мъже и 197 жени), доколко са удовлетворени от отношенията си. Учените също се стремели да изяснят какви фактори влияят на качеството на сексуалния живот.

Оказало се, че нито прелюдията, нито самият полов акт не оказва голямо влияние на степента на удовлетвореност, а ето че прегръдките след секс – дори много. Резултатът бил категоричен, че двойките, които прекарват повече време след полов акт, прегръщайки се, целувайки се и галейки се един друг, са по-доволни от интимния си живот, отколкото тези, които заспиват веднага.

Знам ли кога за последен път се е проверявал за инфекции?
Да, дори да си убедена 100%, че той „няма такива неща“, да посещава андролог, е здравословен навик, както при жената е добре редовно да ходи на гинеколог. Това е нормална практика!

Той знае ли кога да спре?
И не говори глупости от сорта на „когато жената казва „не“, тя всъщност има предвид „да“. Той трябва да е наясно, че ако ти отказваш да правите секс, значи близост няма да има. В противен случай това е насилие. Дори да сте женени. Дори ако не теб „нищо не ти пречи“. „Не“ означава „не“. Във всеки момент, дори по време на акта.

Той знае ли кои са ми любимите ти пози в секса?
Съвсем не винаги женските и мъжките вкусове съвпадат. На него може да му харесва, когато ти си отгоре, а в тази поза на теб пък да ти е болезнено и неприятно. Умеете ли и двамата да търсите компромиси?

Той не е против експериментите и не ме ревнува от секс играчките?
Съвсем не е задължително да му се появяваш, обвита в латекс и с камшик в ръка (макар че защо не), но разнообразието в сексуалния живот още не е навредило на никого. Затова, ако се сдобиеш със секс играчки, се надяваме, че това няма да е проблем за партньора ти и няма да го пазиш в тайна.

►►►Мъж от кой зодиакален знак ще те потърси

Той знае кога е месечният ми цикъл и не изпада в шок от „интимни подробности“?
Поздравяваме те – свършила си добре работата си и те уверяваме, че е нормално той да е наясно с тези неща, без да реагира като първолак. Звъниш му понякога на връщане от работа да купи хляб, мляко и тампони и не хвърля телефона си, ужасен от чутото, и дори не те пита какво е това последното. Напротив, отива и купува, защото знае много добре каква марка и модел ползваш. В крайна сметка не се познавате от вчера.

Въпросът „да се обезкосмявам, или не“ решавам единствено аз?
Това е решение, което взимаш изключително и само ти, осланяйки се но удобството и предпочитанията си.