„Откъде си купи това червило?“

Една жена знае, че е открила правилното червило, когато всичките й приятелки пожелаят също да го притежават.

 
 

Когато влезеш в стая, пълна с приятелки и почти всички възкликнат „Откъде си купи това червило?“, значи трябва да си направила нещо правилно.

Нека започнем отначало. Аз съм голям фен на червилата и по-специално на Always On Matte Liquid на Smashbox. Предлага се в разнообразни цветове, има едва забележими металически частици при някои от вариантите му и най-важното - слагам го и забравям за него.

Заради приближаващите празници, реших, че искам да пробвам нещо с повече блясък. Матовият завършек е мой фаворит през последните два сезона. Но приближи ли Коледа, започвам да копнея за металически нюанси, достатъчно ярки, за да си отиват с лампичките на елхата ми.

Копнежът ме отведе право към другите хитови червила на Smashbox - Be Legendary Liquid Metal

Течни вълшебства със съвършен металически финиш, чийто цвят се променя с всяко движение и при всяка смяна на светлината. Не се шегувам - истинска коледна магия!

Satyrday Night Live

Така стигаме до миналата събота вечер, когато устните ми, въоръжени с нюанса Boys & Berry, победоносно отидохме на клуб (а преди това събрахме одобрителните възклицания на приятелките ми). От опит знам, че червило се пробва именно в нощно заведение. Тестът е лесен - остава ли червило по ръба на чашата за коктейл? Ако отговорът е "не", това е правилното червило! С радост мога да заявя, че Be Legendary Liquid Metal премина с шестица изпита, наречен "Три Блъди Мери-та" (без оркестърът да свири).

Нюанс №2: Foil Slick, с който се сдобих по чиста случайност

Загуби, за да спечелиш

Превъртаме историята с ден напред, когато заради природната ми разсеяност (или заради закъснялото въздействие на коктейлите "Блъди Мери") забравих дамската си чанта в един кино салон. А там уютно се беше сгушило новото ми червило. В знак на протест и отчаяние, реших да се сдобия с друг негов събрат - Be Legendary Liquid Metal в нюанс Foil Slick. За щастие, малко по-късно чантата беше намерена, а аз вече имах не едно, а две червила. Чист джакпот!

Докато цветът Boys & Berry е искрящ, забележителен и категорично бордо, Foil Slick е "скрита лимонка" - понякога изглежда лилав, друг път е петроленозелен, трети дори бие към сиво. Никога не съм притежавала червило хамелеон, а Foil Slick е точно такова. 

Какво, освен цветовете ми хареса при червилата Be Legendary Liquid Metal на Smashbox

♦ Апликаторът-четка е много удобен - от едната страна е със заострен връх, с който да очертаеш с прецизност на молив контура на устните. След това само завърташ четката и с по-широката част запълваш останалата част на устните;

♦ За разлика от други текстури тип гланц, тази на  Be Legendary Liquid Metal не лепне и дава усещане за комфорт;

♦ Устните изглеждат по-плътни, Първоначално мислех, че си въобразявам. Нищо подобно - това е търсен ефект от Smashbox. Е, от марката са успели да го постигнат.

Отделните нюанси можеш да познаеш и по капачетата на опаковката. За всеки, който иска допълнителна доза блясък в живота си!