Основни правила на офис гардероба ти

Как изглежда гардеробът на модерните работещи момичета?

 
 

Как изглежда гардеробът на модерните работещи момичета?

Бизнесът е война. А облеклото е твое оръжие. Никой не отива на война невъоръжен, в противен случай знаеш какво те очаква...

21 век с право може да се нарече века на жените. Ние гордо изкачихме няколко стъпала в кариерата наведъж. Научихме се да нарушаваме правилата и да създаваме свои собствени. И успяхме да добавим още няколко часа към денонощието!

Вдъхновени от примера на други силни жени, всяка сутрин излизаме, за да покорим нови върхове. Ако наистина искаш да бъдеш запомнена, със сигурност ти трябва перфектна визия. Амбициите, професионализма и отговорността ще ти бъдат полезни, след като шефът те избере сред десетки други. Трябва да знаеш, че инстинктивно ние избираме тези, които сякаш вече са спечелили битката.

Виж кои неща във визията ни мъжете тайно мразят (снимки долу):

Галерия: Кои неща във визията ни мъжете тайно мразят

Виж всички снимки

Може лесно да разпознаеш фешън кариеристката от пръв поглед. В гардероба й няма скучни сиви сака, които да комбинира с бяла риза и черна пола. Не си позволява да ходи на работа с обикновена блуза, защото "така й е удобно". Как искаш да направиш впечатление на шефа ти, след като половината офис не знае твоето име? Ето списъка, който ще ти помогне да стигнеш там, където си се насочила!

1. Костюм с панталон

Това е най-добрата инвестиция през последните 20 години. Но не в черно. И не в сиво. Избери костюм в бордо, петролено, изумрудено или бежово. Ако пропускаш фитнеса, заложи на елегантен блейзер с двуредно закопчаване. Във всички случай избери прав панталон или тип "цигара"/

2. Миди пола

Тя е най-добрата ти приятелка в офиса! Избери модел с дължина до коляното а ла Виктория Бекъм.

►►►15 неща в гардероба ти, с които трябва да се разделиш

3. Кашмирен пуловер

С V-образно деколте! Не, няма да изглеждаш като обикновено момиче с пуловер, ако го комбинираш с пола "молив" или паталон тип "цигара".

4. Обувки

Съвременната кариеристка знае, че обувките водят към промяна. И се движат с висока скорост на своите стилни 10-сантиметрови токчета с остър връх!

5. Аксесоари

Необходими са ти семпли бижута, стилен часовник и чанта с правилна форма. Забрави за огромните торби, в които не можеш да откриеш нищо!

6. Грим и прическа

Всички фирми са различни, някои са консервативни, други са творчески. Всичко във визията ти трябва да е адаптирано спрямо това къде работиш. Няма да сгрешиш, ако заложиш на хубава основа, леко подчертани очи и ярко червило! В случаите, когато нямаш време да оформиш прическата си, прибраната на опашка коса, винаги е спасителна опция. Един съвет от нас: забрави за огромните и гумени ластици!