Оргазъм насън? Разкрихме истината на загадката

За „странностите“ на мокрите сънища при жените разказват специалистите от Центъра за семейно и сексуално образование Secrets.

 
 

В света не са много жените, които знаят за този загадъчен феномен. За сметка на това, тези, които изобщо не подозират, че еротичният сън може да ги доведе до края докато спят, са много.

Позите за твоето незабравимо "О" - виж ги в галерията долу.

Галерия: Секс позите, които ти гарантират експлозивен оргазъм

Виж всички снимки

►►►Кои жени получават лесно оргазъм: ето ключа към техните тайни.

За това, че мъжете могат да се възбуждат и да получават оргазъм по време насън, знаят почти всички. Непроизволната еякулация се случва в период, лишен от сексуална активност, и е напълно естествен процес и биологична функция.

Но как стоят нещата с оргазмите по време на сън при жените?

За „странностите“ на мокрите сънища при жените разказват специалистите от Центъра за семейно и сексуално образование Secrets.

Оргазмът насън не е измислица

Според статистиката около 70% от жените имат еротични сънища по няколко пъти в месеца, при това само 35% стигат до оргазъм насън – бонус за изгледания еротичен сън.

Оргазмът насън на практика винаги ще е в резултат от еротичен сън, дори да не го помниш.

При това изследователите в тази област съвсем не са сигурни в последователността на случващото се. Напълно възможно е ти първо да сънуваш еротичен сън, след това да се увеличава притокът на кръв към влагалището и след което да идва оргазмът. Но може нещата да се случват и по друг начин: първо да се увеличава притокът на кръв към половите органи, което да провокира появата на еротичния сън.

►►►Какво ти пречи да стигнеш до края?

И ако наличието на еротични сънища и преживявания може да се обясни с нещо подсъзнателно, то телесни усещания се обясняват с активната работа на мозъка по време на сън. Определено усещане в областта на половите органи можеш да почувстваш, когато организмът ти се е потопил във фазата на бързия сън – именно тя се характеризира с повишена активност на мозъка.

Характерно за тази фаза са движенията на очните ябълки, по-дълбоко дишане, а също и различни реакции на тялото в отговор на видяното насън – движение на крайници, стонове, приток на кръв към гениталиите, което и позволява да имаш приятни усещания по време на сън.

Но защо изобщо сме способни да изпитваме оргазъм по време на сън?

Ако при мъжете еякулацията по време на сън на първо място е свързана с отсъствието в живота му на пълноценен сексуален живот (повечето полюции се случват на подрастващи момчета), то за жената количеството на реални партньори или честотата на сексуалните връзки не играе никаква роля.

Учените предполагат, че оргазмът по време на сън е вид „клапа“, която щраква в случай, че жената трябва да премине през сложна или опасна ситуация. По просто казано: този оргазъм е напълно възможно да е отговор на стресова ситуация. В същото време сънищата ти не могат да бъдат отвремени от разсейващи фактори, които в реалния живот се много.

Тревожните мисли, шумът, спящите в съседната стая деца – в реалността всичко това не предразполага към стигането до оргазъм, но по време на сън всички тези фактори не пречат на тялото да получи желаното.

Когато казахме „желано“, не трябва да се притесняваш за количеството на еротичните сънища, които те водят до оргазъм, не се опитвай да ги тълкуваш или да търсиш в тях скрит смисъл.

Еротичните сънища не са равни на твоите желания.

Така че, ако си стигнала до оргазъм по време на сън с участието на няколко мъже, жени или дори на мистично създание, просто се примири и се отпусни.

От какво може да зависи оргазмът по време на сън?

– От хормоналния ти фон. Най-често жените изпитват оргазъм по време на сън по време на овулация, преди цикъла и по време на него. Тогава в организма се повишава нивото на половите хормони, а самата жена става по-чувствителна и по-лесно се възбужда.

– От положението на тялото по време на сън. Според изследване, ако човек спи най-вече по корем, сънищата му ще са по-ярки и интензивни и могат да имат еротичен характер. Това се обяснява с по-тесния контакт между половите органи и ерогенните зони с матрака и чаршафите, което провокира приятни усещания.

Лоша новина: оргазмът по време на сън не може да бъде провокиран!

Колкото и да се стараеш, не можеш изкуствено да стигнеш до оргазъм по време на сън. Можеш да си мислиш за най-еротичните сцени преди да заспиш, да създаваш образи, да си пускаш музика, да се докосваш, да се насилваш да спиш по корем... Все едно – няма да се получи. Твоят оргазъм сам ще реши кога е необходимо да се появи и ще дойде, без или със съгласието ти.

Ако изпитваш оргазъм по време на сън, не си струва да се притесняваш и да се опитваш да намериш отговор на въпроса защо се случва, защото това изобщо не е знак, че трябва да правиш секс по-често в реалността или че е необходимо да пренесеш в живота си нощните видения.

Абсолютно нормално е да изпитваш сексуално удоволствие по време на сън. Но ако ти се стори, че оргазмът насън е изместил и заменил реалната близост, тогава вече трябва да се обърнеш към сексолог, който да ти помогне да вкараш в ред сексуалните си отношения и да балансираш физическото и психичното си състояние.