Организираха първия мащабен лов на покемони у нас

Над 7000 ентусиасти се събраха пред НДК

Манията покемон до такава степен е завладяла и родните геймъри, че в София дори се организира първият по рода си мащабен лов на анимационните герои. Събитието се състоя пред НДК, в рамките на два последователни дни, като на него присъстваха над 7000 "ловци".

Оказа се, че това е най-мащабното събитие от този род у нас и едно от най-големите в Европа. Освен че участниците в Pokémon GO се включиха в редовния лов, те имаха възможността да търсят и десетки скрити технологични награди из вътрешните помещения на НДК, а един от тях се прибра и с чисто нова конзола PlayStation 4 от Vivacom. 

Играчите бяха разделени на отбори, като в края на всеки един от двата дни бе обявен отборът-победител в най-голям брой стълкновения. 

„Изключително радостни сме, че интересът не беше само „на думи“ и през уикенда се срещнахме с толкова много запалени играчи“, казва Роро Кавалджиев – един от организаторите и водещ на геймърското предаване NEXT TV. „Благодарни сме на Столична община и НДК за огромната подкрепа и сме горди, че това събитие бележи стъпка от завръщането на NEXT TV в българския ефир“.