Огромна част от американците са на диета

Броят им наистина е значителен!

Половината от пълнолетните граждани на Съединените американски щати се опитват да отслабнат, се твърди в публикувано в четвъртък научно изследване.

Виж как изглежда истината за спортните фигури на фитнес моделите (снимки долу):

Галерия: 15 снимки, които разкриват истината зад „спортните“ женски...

Виж всички снимки

Съвсем очаквано дялът на американките, които правят усилия да се отърват от излишните килограми, е по-висок от този на мъжете.

Проучване на здравето и храненето на нацията, проведено в периода 2013 – 2016 година, е установило, че 49% от американските граждани над 20 години са правили опит през последните 12 месеца да свалят килограми.

►►► Какво става с тялото ти, когато си на екстремна диета

При жените този процент е 56%, докато за силния пол става въпрос за 42%. Учените са установили, че за периода 2015 – 2016 година 70% от американците са били с наднормено тегло.

Затлъстелите са почти 40% от цялото население на страната. В изследването обаче се подчертава, че далеч не само тези с наднормено тегло се опитват да отслабнат.

Една четвърт от американците, опитващи се да свалят килограми, са с нормално тегло или дори с поднормено такова. Учените твърдят, че най-предпочитаните начини за отслабване на американците са физическите упражнения и диетите.

Източник: бгнес