Огнен ад в гаража на Джей Лено

Водещият е с изгаряния трета степен. Може да се наложи присаждане на кожа.

от

„Получих сериозни изгаряния от пожар, пламнал от бензин“, каза Лено в изявление. „Добре съм. Трябват ми седмица-две, за да си стъпя отново на краката.“

© Getty Images

72-годишният комик и телевизионен водещ е на лечение в Grossman Burn Center след огнения инцидент в гаража му. Джей Лено е получил изгаряния трета степен, след като в гаража му е избухнал пожар, според NBC News.

Бившият водещ на Tonight Show има изгаряния по ръцете и лявата страна на лицето си, каза източник, близък до Лено, пред изданието. Съобщава се, че комикът сега получава е на лечение с хипербарна оксигенация (камера с кислород), което според източника е „нещо, което той трябва да прави дълго време“.

Хипербарното лечение може да "ускори заздравяването на раните от изгаряне чрез увеличаване на доставката на кислород към наранените зони и намаляване на отока, което е полезно за поддържане на здравословен кръвен поток", според уебсайта на Grossman Burn Center.

В понеделник Лено говори за първи път, откакто стана инцидентът. Той потвърди, че се възстановява след „сериозни изгаряния“ при пожар.

„Джей иска всички да знаят, че е в стабилно състояние и получава необходимите грижи."

© Getty Images

Според съобщение за пресата от противопожарната служба на Бърбанк инцидентът е станал в събота около 12:30 ч. Служители разказват, че са пристигнали на място, където са "оказали първа помощ на възрастен пациент мъж", преди да го транспортират до "местното спешно отделение".

Ейми Бенет, говорител на Grossman Burn Center, също излезе с изявление, потвърждавайки, че Лено е бил лекуван там след инцидента в гаража му.

„Джей иска всички да знаят, че е в стабилно състояние и получава необходимите грижи. Той е в добро настроение и е трогнат от всички запитвания за състоянието му и добрите пожелания. Иска да уведоми всички, че се справя добре и се намира в „най-добрия център за изгаряния в Съединените щати.“

Въпреки че все още остава неясно какво точно се е случило, служителят на Лено, Джордж Суифт, каза, че Лено се е запалил, докато е ремонтирал нещо по колата си.