Официалният, по-добър от Google гид за фон дьо тена

И как наистина да го нанасяш правилно.

 
 

И как наистина да го нанасяш правилно.​

Никога вече няма да се съмняваш в избора си!

20 начина за гримиране на очите, виж в галерията по-долу:

Галерия: 20 начина за гримиране на очите

Виж всички снимки

►►► Премахни грима си правилно и пощади кожата си

Ако трябваше да отгатваме, щяхме да се обзаложим, че в момента не носиш правилния за теб фон дьо тен. Не защото не разбираш от грим. Причината е, че на пазара вече има такъв избор от текстури и нюанси, че да си избереш база за лице, е по-объркващо от това да си поръчаш кафе в Starbucks. Без паника! Веднага ще ти помогнем да се ориентираш.

Урок по избор на верния цвят

Стъпка 1

Изпробвай с бижута

Вече знаеш какъв нюанс фон дьо тен да си купуваш – светъл, среден, тъмен или микс между тях. Но кой е правилният за теб подтон? Тук дилемата се усложнява. Става въпрос за друга група нюанси – топли, хладни или неутрални, които се сливат идеално с кожата ти. За да откриеш своя, извади гривните и колиетата си. Ако тези изработени от злато ти стоят по-добре, кожата ти е с топъл подтон. (За да се увериш погледни вените си. Зелени ли са? Да, топъл подтон си.) Ако среброто ти отива повече, твоят подтон е хладен (а вените ти са сини). И двата метала ти стоят еднакво добре? Значи си неутрален подтон.

Стъпка 2

Разкодирай етикетите

Марките обикновено систематизират нюансите от светли към тъмни с номерация, която например започва от 100 и стига до 500. Често се добавят и латински букви, обозначаващи подтона: W, C или N (за „Warm“, „Cold“ и „Neutral“). Така надписът „200N“ означава, че този фон дьо тен е подходящ за жена със светла към средно тъмна кожа и неутрален подтон. Някой брандове, като Fenty на певицата Риана, изписват изцяло за какво са обозначени: „498 за много тъмна кожа с неутрален подтон“.

Стъпка 3

Премрежи поглед

При следващото посещение в магазина вземи три различни нюанса, които ти се струва, че ще ти отиват. Нанеси от всеки върху бузата си, погледни се в огледалото и премрежи очи. Така зрението ти се размазва и кара нюанса, който ще ти пасне перфектно, да изчезне, все едно чудесно се е слял с кожата ти. Цветовете, които не са толкова подходящи, ще изпъкнат.

А какво означават различните финиши?

Прозрачен

Как изглежда: Суперлек, оцветен хидратант.

Кога да го носиш: В почивните си дни. Фон дьо тен с такъв финиш бързо „замъглява“ несъвършенствата, но кожата ти ще изглежда повече от естествено.

Овлажняващ

Как изглежда: Суперлек. Неговата формула съдържа хидратиращи съставки (като глицерин и хиалуронова киселина), които допринасят за леко, надграждащо се покритие.

Кога да го носиш: Когато желаеш лицето ти да изглежда така, сякаш току-що си излязла от козметичното студио, и искаш всички да завиждат на сияещия ти тен.

Неонов грим: тенденцията, която звездите обожават, виж в галерията по-долу:

Галерия: Неонов грим: тенденцията, която звездите обожават

Виж всички снимки

►►► 5 бюти тенденции от звездите

Полуматов

Как изглежда: Деликатен и изглаждащ, с кадифена текстура.

Кога да го носиш: Всеки ден. Този финиш оставя слой, който максимално се доближава до повърхността на кожата ти – тоест, не твърде матов и не твърде бляскав.

Матов

Как изглежда: Дълготрайно, плътно покритие.

Кога да го носиш: Когато ходиш на парти (вътре е топло, а няма как да се откажеш от танци). Това е най-дълготрайното покритие, което не се размазва, дори да се изпотиш.