Няколко факта за "малката черна рокля"

Жените обичат черни рокли, защото изглеждат привлекателно и ги правят по-слаби.

Първата версия на малката черна рокля е създадена от Coco Chanel през 1926г. Тя е един изключителен елемент от пътя към елегантността.  Яркостта на образа се постига с помощта на аксесоарите, а не на самата рокля.  

 


Кое е било основното за малката черна рокля на Coco?
** роклята трябва задължително да скрива коленете;
** по роклята не трябва да има никакви декоративни украшения: набори, бродерии, волани;
** задължително акцентът пада върху талията;
** ако роклята е с ръкави, то те трябва да са тесни и без декорации;
** роклята се носи задължително с тънки черни чорапи;
** обувките задължително са затворени или то поне със затворени пръсти;
** без никакви големи бижута;
** най-добрият вариант чанта е малка чантичка (като класическата чанта на верига от Chanel).

Известно е, че жените обичат черни рокли, защото изглеждат привлекателно и ги правят по-слаби. Над 90 на сто от жените имат в гардероба си своята любима черна рокля. Но едва ли знаеш всичко за нея - ето и няколко интересни факта.

Интернет изследване обхванало 2100 жени на възраст между 25 и 40 години показва, че малката черна рокля е най-добрата по възвращаемост инвестиция, която е направила жената. Средно от датата на закупуването тя се носи 11 години и в този период собственичката на този тоалет я облича средно 140 пъти. Над 90% от жените имат поне една малка черна рокля в гардероба си, а половината от тях имат между 4 и 6 такива рокли. Смята се, че това е най-идеалния тоалет за всички случаи. От друга страна пък 60% от запитаните дами имат малка черна рокля, която носят само за специални поводи. Нежната половинка обожава тази дреха, защото може да я носи на работа, на срещи, на официални събития, като винаги може да я разнообрази с бижу или друг аксесоар.
"Малко са жените, които в гардероба си нямат черна рокля. Най-често това са дами, които не носят рокли, защото не се чувстват комфортно", казва Марк Пърсън говорител на компанията направила разследването. Той уточни още, че жените обожават черните рокли, защото отиват на всички стилове, а черния цвят придава сексапил и официалност.