Новото съкровище в бутилка

Chanel N°5 L’EAU е съвремненна интерпретация на иконичната класика N°5 на Chanel.

Chanel N°5 L’EAU е съвремненна интерпретация на иконичната класика N°5 на Chanel. Това не е освежена версия на оригиналния парфюм, а съвършено ново обонятелно пътешествие в света на ароматите. Chanel N°5 L’EAU е No.5 на днешния ден, олицетворяващ съвременната млада жена, той отваря една нова глава в историята на легендарната марка.

Thomas du Pré de Saint Maur – глобален директор на творческия отдел на CHANEL FRAGRANCE & BEAUTY, казва: „Новият Chanel N°5 L’EAU е новата генерация на CHANEL N°5. Но това не означава, че сме забравили какво е било преди и как сме стигнали до тук. Напротив, това означава, че CHANEL N°5 е жив и се развива, преоткрива себе си толкова изненадващо, колкото не можем да си и представим.

Chanel не случайно избират 17-годишната Лили Роуз Деп дъщерята на Джони Деп и Ванеса Паради, за тяхно рекламно лице. Майка й Ванеса стартира своята кариера като посланик на маркатa Chanel през 1990 година с легендарния пафюм Coco. Лили Роуз поема своебразно щафетата от майка си и става олицетворение на новото поколение жени, които знаят какво искат и как да го постигнат и същевременно са мечтателни и загадъчни – точно това изразява и слогана на кампанията #youknowmeandyoudont.

Фотограф на кампанията е Карим Садли, а режисьор на видеото е известният Джоан Ренк, който е доказал своята перфектна работа с запомнящите се видеа на Мадона, Роби Уилямс, Дейвид Бауи, Лана Дел Рей и рекламни клипове на редица престижни модни марки. Изключително запомнящ е кадърът, на който Лили Деп развява победоносно знаме с емблемата на марката Chanel на барикадата. Това е и символична връзка между Френската Революция и Парфюмната революция, която Chanel направиха с помощта на Chanel N°5 L’EAU – символ на новото поколение бунтарки, мислещи и можещи и същевременно женствени и нежни, като самия нов аромат.

Режисьоът на видеото Д. Ренк споделя, че се е опитал да въплъти в него едно малко забравено послание на парфюмните реклами от миналото, а именно: провокативност и смелост. Исках да покажа, че днес единствено нашата неподправена идентичност ни дава силата да бъдем харизматични и влиятелни. Това е основната идея във филма. За мен този аромат е въплътил мистериозното и го е преплел с чувственото и същевременно е невероятно мощен.“

Chanel N°5 L’EAU е с много по-лек и освежаващ аромат от протипа му Chanel N°5, но наред с това е със силени аромат и разпознаваема нотка от самото начало, когато вдишаш уханието му. В него има роза, жасмин, иланг-илагн, сандалово дърво, кедър, лимон, мандарина, бергамот, портокал, както се усещат и меки мускусни нотки.

Оливие Полж е също част от новата парфюмна революция на Chanel. Той е син на третия по ред парфюмерист на марката – Жак Полж. Затова може да се каже, че е част от „кралското“ семейство на парфюмеристите на Chanel - баща му е главен парфюмерист от 1978 г. насам, преди него са били - Анри Робер и Ернест Бо, който е създателят на оригиналния Chanel N°5.

Самият Оливие Полж дълго време се занимава с архитектура, класическо пиано, и графичен дизайн, но в един момент решава, че изцяло ще се посвети на сътворяването на аромати. Негови парфюмни хитове са Flowerbomb и Florabotanica. Той е и автор на първия унисекс аромат на къщата – Chanel Boy. Оливие е символ на едно ново поколение парфюмеристи, той преоткрива класически аромати, като внася един изцяло нов облик за тях и доказателство за това е Chanel N°5 L’EAU.

"Неговата свежест е от съществено значение и затова всъщност се нарича N ° 5 L'EAU," обяснява Оливие Полж, който представя своето ново тълкуване на този емблематичнен аромат. За 95 години от както съществува Chanel N°5 това е петата му интерпретация. "Исках да разкажа историята по различен начин и с много съвременни аспекти, обяснява Полж, L'Eau все още съдържа основния цветен стълб на N°5, майска роза, която се отглежда и бере в Грас още от 1921година. Тези рози цъфтят само за две седмици в годината през май и след това веднага трябва да бъдат транспортирани за завода в рамките на два часа и половина, за да се запази техния естествен аромат.“

Легендарната Мерлин Монро не веднъж е признавала своята дълбока страст към марката Chanel. Tя остава в историята със своето леко скандално за времето си признание, когато я попитали с какво си ляга вечер (пижама или нощница или бельо). Тя отговорила: „Как с какво?! Оставам само по Chanel N°5”.

Сега в 2016 година ние също с най-голямо удоволствие заставаме под знамето на новия Chanel N°5 L’EAU!