Новото бъдеще - геномната козметика

Високотехнологичната персонална програма за твоята красота - One.gen/0,1 открива пред теб неподозирани перспективи.

Развитието на козметиката безспорно е свързано с геномиката и новите високотехологични открития в информатиката. Лидерът в тези области е испанската лаборатория Prima-Derm S.L., чийто открития ясно заявяват: „Да, науката е пътят към здравето и красотата на твоята кожа!“

И „Оскар“-ите отиват при...

Експертите на Prima-Derm S.L. са разработили One.gen/0,1 - уникална козметична програма, която с помощта на най-модерните технологии прилага най-подходящата, персонализирана грижа за кожата на всеки човек. С гарантиран успех, независимо от типа й. Четири награди в съответния сектор (включително за най-добри иновация и инициатива) определят лидерството на продуктите. Тези постижения и ноу-хау са резултат на повече от 30 години опит и изследвания в областта на фармацевтиката и козметиката. Изоставяйки конвенционалните идеи, използвани от съществуващите брандове, учените от лабораторията вкарват нова концепция в съвременната грижа за кожата – идентификация и тълкуване на персоналната генетична информация.

Проучване in vivo на 56 пациенти под наблюдение на дерматолог потвърди, че след прилагане на програмата в продължение на 3 седмици външният вид на кожата е не само видимо подобрен, но размерът на бръчките е намален с повече от 58%, дълбочината им - с повече от 12%, а ширината - с 50 %.

Ключът се крие в твоето ДНК

Програмата започва с тълкуването на ДНК данни, събрани от проба на слюнката. Следва прилагането на специално разработени козметични продукти и персонализирана програма, която е най-подходящият начин да се погрижиш за кожата си. Иновативният подход, със съставяне на генетичен профил на кожата, ти предоставя ценна информация за индивидуалните причини и обстоятелства, довели до козметичните дефекти по кожата. Анализът на полиморфизмите (генните изменения) показва настоящи или бъдещи физиологични изменения в кожата на индивида, които се обобщават в седем категории: тъканна архитектура, бръчки, раздразнителност на кожата, пигментация, продължителност на живота на клетката, детоксикация на кожата, увеличаване на индекса на телесната маса. Подобрение се вижда само след месец ползване на продуктите. А те са: емулсия с пилинг ефект GEN PEEL, чиято функция е да подготви и поднови кожата до получаването на персонализирания продукт. После идва GEN ELIXIR, силно концентриран серум. Действието му се дължи на добавените концентрати, изработени в зависимост от индивидуалните генетични биомаркери. Накрая се нанася хидратиращата и защитна емулсия GEN SINERGY, която създава своеобразен филм върху лицето и подпомага проникването на активните съставки в кожата.

Почти като на 3D кино

Виждала ли си своята кожа в 2D и 3D изображение? Да опознаеш по-добре своята кожа, нейните проблеми и потребности, за да се почувстваш по-добре в нея – това предлагат експертите на Prima-Derm S.L. Как става това? Всеки клиент на програмата може сам да направи сравнение „преди и след“ чрез резултатите от диагностика с Antera 3D™ - свръхмодерна оптична техника, използвана за анализ и оценка на състоянието на кожата. Устройството, разработено в Тринити Колидж в Дъблин, улавя 2D и 3D изображения, като извършва многоспектърен анализ на различни параметри едновременно, включително нивата на хемоглобин и меланин, както и размерите на бръчките и кожната текстура. След това създава отчети със сравнения на тези параметри и позволява да се оценят в развитие резултатите от прилагането на продуктите One.gen/0,1.

** Бутикът на лабораторията Prima-Derm S.L. с името Skin Genomic Center се намира в София, бул. Витоша 64, а входът му е откъм бул. Патриарх Евтимий. Ще го познаеш по изчистената и стилна бяла визия. Тел. за контакти: 02/ 4722507.