Новият епизод на "Приятели" стана повод за скандал

Феновете критикуват избора на героите.

Феновете критикуват избора на героите.

Най-незабравимите ни модни притежания от 90-те​, виж в галерията по-долу:

Галерия: Най-незабравимите ни модни притежания от 90-те

Виж всички снимки

►►► Рос развълнува с новини за завръщането на "Приятели"

Вече стана ясно кога се очаква премиерният епизод, както и кои ще бъдат гост актьорите, освен шестимата главни герои, но звездният списък на HBO е остро критикуван за липсата на разнообразие.

В новия епизод, който ще бъде излъчен на 27 май, ще участват Лейди Гага, Джъстин Бийбър, Дейвид Бекъм, Кийт Харингтън, Рийз Уидърспун, Кара Делевин, пакистанската активистка за образованието на жените Малала Юсуфзай, корейската поп група BTS и много други, но в списъка няма чернокожи. Дори единствената афроамериканка от старите серии - приятелката на Рос д-р Чарли Уилър, изиграна от Айша Тайлър - няма да участва в завръщането.

via GIPHY

Решението на сценаристите предизвика вълна от критики в социалните мрежи: „След като ни убеждаваха, че в Ню Йорк няма чернокожи хора в продължение на няколко години, сега пускат събиране с 25 знаменитости и по някакъв начин избягват да включат един афроамериканец“ / „Изминаха 17 години и все още не си създали нито едно черно приятелство?” / ,„ Толкова много нови приятели! Но никой от тях не е афроамериканец..."

Това не е първият път, когато липсата на разнообразие в "Приятели" предизвиква спорове. Попитана дали актьорският състав щеше да бъде по-различен, ако шоуто бе заснето днес, Кудроу, разказа пред The ​​Sunday Times миналата година: "Шоуто определено няма да бъде изцяло бяло. Всички бяхме наясно с липсата на многообразие...".