Новата песен на Бионсе – снимана в Лувъра

Бионсе изненада целия свят с изненадващия си албум, колаборация с Джей Зи, наречен 'Everything Is Love'.

<

span style="font-size:16px;">Ехо, разбра ли най-голямата лайфстайл новина от този уикенд?

Бионсе и Джей Зи изненадаха абсолютно всички, като пуснаха чисто нов албум, наречен 'Everything Is Love' (от англ. „Всичко е любов“). Не само това – в You Tube вече можеш да гледаш клипа към една от песните в него, 'Apeshit'. Клип, който е сниман на истински звездно място – Лувъра в Париж.

Виж най-интимните снимки от живота на семейство Картър (галерията долу):

Галерия: Интимни снимки от личния живот на Бионсе

Виж всички снимки

Щом като е снимано в един от най-известните музеи в света, видеото няма как да е друго, освен изтънчено произведение на изкуството.

Клипът започва с неизвестна за зрителите ангелска фигура, застанала пред музея.

На няколко места във видеото виждаме кадри на картини от музея.

И изведнъж – ето ги – Бионсе и Джей Зи, застанали пред най-известната картина не само в Лувъра, но и в целия свят – Мона Лиза.

Следва кадър пред едно също толкова иконично произведение на изкуството. Става въпрос за древногръцката статуя „Нике от Самотраки“, изобразяваща богинята на победата Нике. На по-преден план са стълбите пред нея, но това, което наистина забелязваме са налягалите по тях голи танцьори.

►►► 10 години брак: Бионсе и Джей Зи в цитати

И те започват да танцуват... Хм, май не са съвсем голи... все пак са в Лувъра, трябва да имат някакво уважение към величествения френски музей, нали?

Много ни харесва и тази сцена на царствените Бионсе и Джей Зи, излегнали се на нещо като трон.

И този сниман от дрон кадър на полу-голите танцьори.

Както и моментът, в който Бионсе пее, излегната пред статуята на Нике, облечена в тон с нея.

Ето това е нещо, което със сигурност не сме виждали преди – Бионсе и танцьорките й, застанали пред прословутата картина „Коронясването на Наполеон“. На нея е представено как Наполеон поставя императорската корона на главата на съпругата си. Дали това има някакви препратки? Например, Бионсе е кралица (кралица на попмузиката, разбира се), коронясана (тоест подкрепяна) от обичния си съпруг Джей Зи? Няма как да знаем, само предполагаме...

С риск да превърнем тази статия в урок по история на изкуството, продължаваме със следващия спиращ дъха кадър. Той представя двама танцьори, седнали пред картината „Портрет на мадам Рекамие“.

Животът имитира изкуството или обратното? Можеш сама да прецениш. Но колкото повече гледаме клипа на 'Apeshit', толкова повече се убеждаваме, че Бионсе и Джей Зи този път са надминали себе си. Вече няма кой да ги стигне тези двамата!

Ето го и Джей Зи, застанал пред стъклената пирамида, която днес се възприема като символ на Лувъра.

Двамата – пред Мона Лиза.

Видеото завършва със загледаните в Мона Лиза съпрузи.

Дали не си мислят, че тяхното музикално изкуство може да се мери с художественото? Вероятно, но отново – само спекулираме върху смисъла на този велик клип, сниман не къде да е, в самия Лувър.

Оставяме те с цялото видео на семейство Картър. Напиши ни в коментар колко пъти го изгледа (съвсем честно):