Новата Били Айлиш: ето коя е тя

Какво трябва да знаеш за лидерката в чартовете Оливия Родриго.

Какво трябва да знаеш за лидерката в чартовете Оливия Родриго.

Снимки: Instagram

На световната музикална сцена се появи нова звезда! Дебютният албум на американската певица Оливия Родриго с името Sour зае първо място в класациите на Billboard 200! Той е купен вече 295 000 пъти и цифрата продължава да расте. Предишното първо място принадлежи на Fearless на Тейлър Суифт, който през миналия месец получи 291 000 продажби.

Стриймингът Sour стана вторият по величина в историята за албум (не R&B/хип-хоп) и втори за албум от който и да е жанр, написан от изпълнителката (300 милиона прослушвания за седмица).

А иначе, 18-годишната певица, автор на песни и актриса, е известна с ролята си на Пейдж Оливър в сериала „Пейдж и Франки“ (2016-2019) и като Нини Салазар Робъртс в High School Musical на Disney + (2019 - ...).

Последната работа на Оливия е доста лична. Феновете са на мнение, че музиката й е посветена на актьора Джошуа Басет. Звездите играят двойка в сериала на Disney и според слуховете отношенията им са преминали и в реалния живот. След раздялата им той започва да се среща с друга актриса на Disney – Сабрина Карпентър, а Оливия записа трак с името „Предател“.

Самата Оливия е родена в Темекула, Калифорния, и е с филипински произход от страна на баща си, и с немско и ирландско потекло от страна на майка си.