Нова мания сред жените – професионален масаж на интимните части

Масажът на вагината е процедура, която добива широка популярност сред жените. Не, целта не е достигане до оргазъм.

Словосъчетанието „масаж на вагината“ вероятно предизвиква у теб представа за някакво добре затъмнено, тайно местенце, където жените ходят за да получат сексуално удовлетворение. Оказва се, че това съвсем не е така. Истина е, че масажът на интимните части се превръща в нова мания за представителките на нежния пол, но това няма нищо общо с достигането до оргазъм.

Галерия: 5 страхотни секс пози за жените с малки...

Виж всички снимки

Още известна като „йони масаж“, целта на процедурата е да освободи жените от напрежението и да ги направи по-чувствителни при допир. Резултатът би трябвало да бъде по-горещ и страстен сексуален живот.

Интригувана ли си? Ето как работи цялото нещо.

Думата йони идва от транскрит и означава „свещен портал“. Масажът включва докосване и проникване с пръсти от страна на масажистката (това вече звучи странно, признаваме). Крайната цел не е оргазъм а повишаване на женската чувствителност. Накратко, след подобен масаж, жената би трябвало да узнае повече за себе си и вагината си, както и да разбере как й харесва да я докосват „там долу“. Процедурата дори може да помогне на жени, които са имали травматични сексуални преживявания.

►►► Виж тук 8 сигурни начина да свършиш без секс.

„Йони масажът е покана към жените да усетят допир до тяхната вулва. При този допир, вие давате възможност на тялото си да се пречисти от лошата енергия. Най-голямото преимущество е, че след това жените придобиват знанието за това какво има харесва“, обяснява пред списание Women's Helath Исис Феникс - сексолог, специализиращ в йони масаж.

Гинеколозите също имат позитивно мнение спрямо процедурата. Д-р Мери Джейн Минкин от Училището по медицина към Университета в Йейл твърди, че всеки метод, който спомага за насищането на гениталиите с кръв, както и за повишаването на чувстителността и възбудата, със сигурност води до по-добри и редовни оргазми.

Не сме сигурни по какво масажът на вагината се различава от обикновените соло изпълнения, които жените могат да си организират и сами, но цената на една процедура – 300 долара за сеанс – е доста солидна.