Нов претендент за престола измества Уилям и Хари?

Възможно ли е да се случи абсолютен преврат в реда за престола? 7news съобщава, че за появата на нов претендент за мястото на Уилям: „тайният“ син на Чарлз III и Камила Паркър-Боулс, който преди година излезе от сенките.

Снимка: Getty Images
Снимка: Getty Images

Саймън Чарлз Доранте-Дей твърди, че сегашният владетел на Великобритания е неговият баща и изразява открито надеждата си, че най-накрая баща му ще си спомни за съществуването му. Дей искрено вярва, че теорията за родството с монарха ще бъде потвърдена съвсем скоро.

Съмненията са породени от любопитен факт. Известно е, че самопровъзгласилият се австралиец за наследник на монарха е роден четири години преди Камила изобщо да се срещне с принц Чарлз. Саймън е роден през 1966 г., а Камила и Чарлз се запознават през 1970 г. (по официални данни).

Снимка: Getty Images

Истинските родители оставят бебето в сиропиталище, след Дей е осиновен от английско семейство, което малко след осиновяването заминава за Австралия. Години по-късно, когато бабата на Саймън умира, в поседния си дъх разкрива дълго пазената тайна за самоличността на "истинските" му родители - Камила и Чарлз III.

Историята сама по себе си е странна и не подплътена с факти, които да докажат, че Саймън Чарлз Доранте-Дей наистина има нещо общо с кралското семейство, но това изобщо не пречи на мъжа да претендира за мястото на херцога на Кеймбридж: „Трудно ми е да приема изявлението на краля, че Уилям ще бъде новият принц на Уелс. Това е сериозен удар в лицето за мен“, казва Саймън пред 7news.

Галерия: Списък на наследниците на британския трон

Виж всички снимки

Новият ред при кралските наследници

Вижте повече

Новият ред при кралските наследници

След всички сътресения, които се случиха в кралското семейство и дълго чакания момент Лилибет да бъде включена в списъка - обновената информация вече е факт и...