Несподелена любов – кога да спра да се надявам?

Скъпи момичета, отговорът е – ВЕДНАГА. Не ме убивайте с камъни за следното твърдение, но несподелената любов не е любов, а чиста загуба на време. И внимание! Всичко написано тук е буквално и няма вложен скрит смисъл, че въпреки всичко, той може да е тайно влюбен в теб.

 
 

Скъпи момичета, отговорът е – ВЕДНАГА. Не ме убивайте с камъни за следното твърдение, но несподелената любов не е любов, а чиста загуба на време. И внимание! Всичко написано тук е буквално и няма вложен скрит смисъл, че въпреки всичко, той може да е тайно влюбен в теб.

Представителите на кои зодии са най-добри съпрузи можеш да видиш в галерията долу:

Галерия: Кои зодии са най-добрите съпрузи

Виж всички снимки

►►►Как да разбереш дали той е влюбен в теб (наистина)

Не знам защо наричат несподелената любов „любов”. В крайна сметка, това е просто състояние на един човек към даден момент, както грипа или лошото настроение – може един ден да стане споделена любов, а може да е просто преход към следващия любовен етап от живота ти. О, кого залъгваш – това е едно загубено време, в което очакваш някой мъж, който не си заслужава (в гигантски процент от случаите), да осъзнае магически колко прекрасна мацка си и да склони да е до теб. Веднъж, когато изпаднеш в това състояние, обичаш да си представяш сценарии. Отначало – как, кога, къде той ще покаже чувства и ще те целуне. И след неопределен период от време – че когато и да се съберете, сватбената ви песен ще е „The Look of Love” на Даяна Крол, децата ви ще се казват Любомир и малката Ирина, ще живеете в къща и ще имате куче, а не котка. Стоп! Ако до този момент на създаване на сценарий, този мъж не е показал недвусмислено и ясно, че те харесва и иска да е с теб, посредством най-традиционните стъпки... значи имаме случай на несподелена любов.

Омагьосаният кръг

Несподелената любов прилича доста на тичането на хамстера в колелото му. Така, докато „тичаш” в собственото си емоционално колело, имаш чувството, че отивате нанякъде в отношенията ви. Това, че днес, или миналата седмица, не стана нищо, е просто защото още не е настъпил Моментът. А всяко нещо, което той направи (например сладкият начин, по който отпива от кафето си), считаш за напредък за вас и се влюбваш повече. Стоп отново! Ако усетиш, че тичаш на място в очакване той да направи своя ход, а той все не го прави, значи по-добре преосмисли чувствата си. И повярвай ми – ако той те желае, ще намери начин да те спечели. Междувременно, не се затваряй за света и в никакъв случай не мисли, че причината да не се получават отношенията ви е в теб.

►►►Как да излекуваш разбитото си сърце

Стратегии и сватб... да, де – планове

Една моя приятелка дълго време вярваше, че отношенията й с неподозиращ мъж ще прераснат в любов. С времето тя започна да говори за нея и него като за „нас” и да го „проектира” във всяка ситуация от живота си. Хората около нея свикнахме с идеята, че тя възприема двама им като двойка, защото така или иначе всеки момент ще се съберат – има сигурни знаци за това... нали се досещаш колко неприятна беше изненадата, когато въпросният мъж си намери друго гадже и я представи официално, без дори да подозира за всички планове, трепети, драми и чувства на нашата приятелка. Така че, ако ти звучи познато – стоп!

Планирането на връзката ви, преди тя да се е случила, също е знак, че нещата не вървят в нормалния си ход. Ето един прекрасен повод да се разделиш с него в главата си, преди да дочакаш неопределения хепи енд на филма.

Знаци, че трябва да спреш

Първият очевиден знак е, че обектът на чувствата ти не прави недвусмислена крачка за промяна на отношенията ви. Той може да е прекрасно възпитано момче, което няма да те отреже по начин, който ще те нарани. Но това че не те отрязва, не значи че иска да е с теб.

Приятелството, казват, е идеалната предпоставка за връзка. И сигурно е вярно за някои хора. Но ако той демонстрира ясно, че ти си негова приятелка, то едва ли иска да си жената до него. И да, ако ти говори за други жени – положението не е розово.

Лошата новина е, че дори да правите секс веднъж или няколко пъти, а след това отново не се съберете - това далеч не е знак, че вашето щастливо бъдеще предстои.

►►►Спри да му пишеш! Нищо, че точно това ти се иска

Ако всичко това се случва с теб – просто спри. Обърни внимание на останалата част от живота си. Слушай приятелите си – те са прави по-често, отколкото си мислиш. Огледай се за нови мъже, поглези се и бъди собствения си център на света. И не ми казвай, че не можеш – всеки може, стига да иска да подобри живота си.