Неговият секс-страх номер едно

Виж как този универсален страх пречи на твоя човек да се изяви истински в леглото... и какво да направиш, за да му помогнеш да го преодолее.

 
 

 Виж как този универсален страх пречи на твоя човек да се изяви истински в леглото... и какво да направиш, за да му помогнеш да го преодолее.

Cosmo разпита стотици мъже на възраст между 18 и 34 години (свободни и обвързани) от какво се притесняват най-много в спалнята и първият им отговор всеки път беше един и същ.

Виж с коя зодия ще правиш най-добрия секс в живота си (снимки долу):

Галерия: С кой зодиакален знак ще правиш най-добрия секс

Виж всички снимки

Какъв е той

Смята се, че мъжете се шашкат най-много на тема размер или умения. Всъщност най-големият им страх е да не свършат твърде бързо. И това наистина се е забило в мозъците ми. По същия начин, по който ти се вманиачаваш в прическата си, когато не я харесваш и нон стоп мислиш само за това, така и той се вторачва в това как да издържи по-дълго, докато правите секс.

„Мъжете наистина се фиксират прекалено много върху това да не свършат преждевременно – обяснява Мелани Гринбърг, психолог и специалист по когнитивно-поведенческа терапия в Калифорния. – Вместо да се наслаждават на това колко страхотно могат да си прекарат с теб, те се съсредоточават върху страха си от преждевременна еякулация, което тотално им пречи да преживеят момента и по ирония на съдбата, става още по-вероятно да свършат твърде бързо“, допълва тя.

Как да се справиш

Според специалистите, можеш да помогнеш на твоя човек да не се притеснява за глупости и съответно да издържи по-дълго, като насочиш вниманието му към това, което правите. Ако той мисли за онова, което се случва тук-и-сега, е по-малко вероятно да се разсейва от евентуалните „ами ако“-та. Има три лесни начина това да стане. Първо нежно масажирай гърба, раменете и главата му по време на секса. „Чувственото докосване изпраща успокояващи сигнали до мозъка му, че всичко е наред и така е по-малко вероятно да се тревожи какво ще се случи.“, обяснява психологът Барбара Кислинг.

От време на време гледай гаджето си в очите за по няколко секунди. „Това е един от най-силните признаци за близост – по този начин му напомняш, че вие двамата имате близка връзка и че заедно преживявате момента, а това ще задържи мислите му в настоящето“, обяснява Гринбърг.

Накрая му кажи как те карат да се чувстваш действията му с реплики от типа на „Наистина ме възбуждаш, когато докосваш така клитора ми“. Обяснението на Гринбърг: „Като привличаш вниманието му към физическите усещания, му напомняш да се съсредоточи върху действията си, а на върху мислите си.“