Не се страхувай! Лъвът върху роклята на Кайли Дженър е фалшив

А ти какво мислиш за тази стряскаща мода, вдъхновена от животните?

от

© Instagram

Дизайнерът Даниел Роузбери дебютира в Париж с дива колекция Haute Couture пролет 2023 за Schiaparelli. И имаме предвид „дива“ буквално. Ръчно декорираната рокля без презрамки, от вълна и коприна, представена от модела Шалом Харлоу, е само един от примерите, които ни шокираха. Тази визия беше с голяма глава на снежен леопард отпред. По същия начин Наоми Кембъл мина по подиума с още по-голяма вълча глава на рамото си. Ирина Шейк на пистата, а Кайли Дженър на първия ред, носеха две напълно еднакви черни рокли от новата колекция с огромна лъвска глава на рамото.

Само минути след като Кайли беше забелязана на първия ред на шоуто, феновете й бързо се насочиха към Twitter, за да изразят мнението си относно външния й вид.

„Това истинска лъвска глава ли е?“, замисли се един от потребителите, докато друг директно критикува Дженър, че „използва глави на мъртви животни като аксесоари“. Противоречието се разпространи бързо, като някои объркаха хиперреалистичните дизайни с истинско препариране. Част от хората вярваха, че стайлингът й насърчава бракониерството на лъвове и лова на трофеи, а мнозина просто смятаха, че това е безчувствено.

Спокойно! Нито лъвската глава на Дженър, нито останалите животински образи на Роузбери са направени от истински мъртви животни. Всички дизайни бяха създадени от изкуствена кожа, пяна и смола. Schiaparelli и Кайли отбелязаха синтетичния характер на дрехите в описанието под постовете си в Instagram, може би опитвайки се да успокоят гневните коментатори. Шумът замъгли дълбоката предистория зад творенията.

Стана ясно, че дизайнерът е повлиян от произведението на Данте Алигиери от 14-ти век „Божествена комедия“, поема от 14 233 реда, разделена на три части: „Ад“, „Чистилище“ и „Парадизо“. Роузбери каза, че е бил особено поразен от „леопарда, лъва и вълчицата – олицетворяващи похотта, гордостта и алчността. Точно срещу тях е искал да се противопостави.

Кайли Дженър показва секси тоалети, виж в галерията долу:

Галерия: Кайли Дженър показва секси тоалети

Виж всички снимки

Въпреки че тоалетите на Schiaparelli със сигурност направиха впечатление на модния подиум, не е изненада, че Дженър беше тази, която взриви интернет. В крайна сметка тя е една от най-гледаните и обсъждани знаменитости, особено по време на Седмиците на модата.

„Има причина да не се оженят": Ето защо Кайли Дженър и Травис Скот се разделиха

Вижте повече

„Има причина да не се оженят": Ето защо Кайли Дженър и Травис Скот се разделиха

От няколко седмици западните медии говорят за раздялата на Кайли Дженър и Травис Скот и колкото и да не ни се иска да повярваме,...

Засега Кайли и Роузбери не изглеждат обезпокоени. Това може би е част от майсторския план на дизайнера. Той намекна за умишлена игра между доброто и лошото в своето прессъобщение. „В най-трудните ми дни, когато вдъхновението просто не идва, си спомням, че възнесението към небето не е възможно, без първо да сме се срещнали с огъня и страха, които идват с него“, пише Роузбери.

Най-после: Кайли Дженър показа Улф и разкри новото му име

Вижте повече

Най-после: Кайли Дженър показа Улф и разкри новото му име

Дали този път името на детето ще бъде окончателно?!