Не се страхувай от късата прическа

Често драстичната промяна в дължината на косата е предпоставка за трайно последвало страдание.

 
 

Често драстичната промяна в дължината на косата е предпоставка за трайно последвало страдание.​

Но не е нужно! Ако имаш съмнения дали ще се възприемеш с къса прическа, идваме на помощ, за да ти споделим, че има вариатн да добиеш представа преди да изгубиш огромно количество коса, която си отглеждала години наред и не можеш да залепиш обратно с лепило...

Какъв е характерът ти според прическата, виж в галерията по-долу:

Галерия: Какъв е характерът ти според прическата

Виж всички снимки

►►► Задръж косата си чиста за по-дълго

Спести си депресия и сълзи с този супер лесен трик!

Всичко, от което се нуждаеш, е линийка и молив.

Всяка една от нас поне веднъж в живота си е задавала въпроса: „Ще ми подхожда ли къса прическа?“, Още повече, че звездите подстригват дългите си коси една след друга и изглежда, че това не им коста абсолютно нищо. Грижила си се за дъъългата си коса доста години и тя е всичко, което имаш, но чувстваш, че е време да си дадете почивка една от друга и да опиташ нещо ново? Но не си сигурна, че ще се харесаш. (Познато!)

Имаме добри новини! Веднъж завинаги можешш да решиш този проблем и то сама, като използваш простото правило "5,7 сантиметра". Тази прекрасна формула е изобретена от известния стилист Джон Фрида. Дълго време той изучава различни прически и разработва прически за различни типове лица, когато достига до извода, че всичко се решава от ъгъла, под който е разположена долната челюст спрямо ухото.

Този метод е прост, точен и надежден, и работи за всяка форма на лицето.

Така че, за да определиш дали една къса прическа ще ти подхожда, постави молив на брадичката си, като я държиш хоризонтално и постави линийка на нулата в центъра на ухото, където има малка издатина, и я задръж вертикално. Сега виж към кое число сочи точката на молива по линийката. Ако е 5,7 сантиметра или по-малко, тогава късата прическа ще ти подхожда много, а ако е повече, не бързай да си записваш час... Помисли още малко!