Не планирай ограничения, а избягвай опасностите!

Има куп съвети за хранителните навици по празниците и по-конкретно как да си хапваш, без да напълняваш. Но тайната не е в лишенията, а в умелото избягване на опасностите.

 
 

Има куп съвети за хранителните навици по празниците и по-конкретно как да си хапваш, без да напълняваш. Но тайната не е в лишенията, а в умелото избягване на опасностите.​

И на тези празници, както и на всички предходни вероятно планираш да си хапнеш добре. И ние те подкрепяме, и затова ще ти дадем още няколко идеи как да се храниш вкусно и да не качваш излишни килограми.

15 приказни идеи за украса на коледната елха, виж в галерията по-долу:

Галерия: 15 приказни идеи за украса на коледната елха

Виж всички снимки

►►► Остани във форма в най-вкусния сезон

Първата опасност са салатите с майонеза. Тъй като в майонезата има 600 калории, ястията с нейното съдържание са истинска калорийна бомба. Затова купувай нискокалорична майонеза, за да намалиш по някакъв начин енергийната стойност на ястията и да ги направиш безопасни за фигурата.

И се откажи от пърженото! Уред за готвене на пара, печене във фурната на бавен огън, скара на дървени въглища - всичко е позволено, освен ястия, пържени в доста олио.

via GIPHY

Нека в тези дни на трапезата преобладава кисело зеле, кисели краставички и плодове. Ястия, които са богати, но с ниско съдържание на калории.

И последно, но в никакъв случай на последно място: движи се повече! Няма да се изморим да ти повтаряме, че по празниците човек си хапва повече и напълно спира да се движи. Разхождай се, ходи не на гости, а в паркове, на пързалки, с шейни, на ски и навсякъде другаде, където си пожелаеш.