"Не ме обичаш" и още неща, които да не му казваш

Има думи, които супер дразнят мъжете - виж кои са те и ги извади от речника си!

 
 

Настроила си се за задушевен разговор с любимия, а вместо това е избухнал скандал между вас...

Ето някои фрази, които унижават мъжа и предизвикват агресия у него.

Галерия: Какво предизвиква у него ярост по зодии

Виж всички снимки

„Ти не ме обичаш, забелязваш и цениш“

Когато една жена казва тази фраза означава, че се съмнява в обичта му, грижовността и вниманието. Това ще доведе до защитна реакция у него. Ще започне да се оправдава или направо да я напада. И ето кавгата е готова.

Ако обаче подходи по-спокойно и внимателно: „Знам, че си много зает, но имам нужда от вниманието ти, от време прекарано заедно...“, така показва довереи към него. Откритото изразяване на чувтствата, те прави по-отворена и уязвима, но той не би дръзнал да ти повиши тон. А и така той, наистина, ще чуе какво се случва с теб в този момент и ще се постарае да му обърне внимание.

„Моята приятелка има такъв невероятен съпруг – купил й палто и нови обувки“

Първо – ти сравняваш своя мъж с друг. Това е нещо, което никога не трябва да правиш. На мъжете трябва да се гори прямо и деректно. Ако му кажеш, че си харесала палто и то ти стои чудесно, той не би възразил да ти го купи. На мъжете им е по-лесно, когато жените изразяват желанията си направо.

Второ – може просто да му кажеш, че искаш палто, докато се разхождате из мола. Но не трбява да го правиш със заповеден тон. Бъди мека и женствена. Но и с това не прекалявай, защото мъжете усещат фалша. Просто му говори мило и от сърце, тогава той не би ти отказал нищо.

►►► ВИЖ тук, 5-те изкушения, които заплашват връзката ти!

„Ако знаех, че ще е така, никога нямаше да бъда с теб“

Казано по този начин, това е пряк удар по личността на човек. Поставя под съмнения личния ти избор и поражда съмнения отностно него. Той ще започне да се чуди, дали не си търсиш друг и ще загубиш доверието му.

Отношенията между двамата понякога се изграждат на базата на очакванията им един към друг, на стереотипи. Изсква време характрите да се усъвършенстват, а навиците да се напаснат. Подобни нападки няма да помогнат.

„Ти живееш с мен, защото ти е удобно“

Обикновено тази фраза се продхожда от определено поведение. Това се случва, когато ти си поела всички домагински задължение и в един момент се оказва, че не ти остава време нито за почивка, нито личните ти нужди. Основното в тази ситуация – никой не е казал, че трябва да правиш всичко. Важното, обаче е да седнеш и спокой да изразиш нуждите си и да обясниш на половинката си, какво трабва да свърши той, за да ти помогне. Не разчитай да се сети сам. Мъжете не са устроени така, а и не са телепати. Но виковете и нападките ти, докато той гледа телевизия, ще му се сторят като неясно и досадно ломотене.

Галерия: Хороскоп на най-големите недостатъци у мъжете

Виж всички снимки

„Как така, какъв е проблема? Ти сляп ли си?...“

"Не виждаш ли колко зле се чувствам, ти си толкова безчувствен?! Не се ли сещаш? " Забравете всичко,както и тази фраза! Разбира се, мъжа може да се сети, но е малко вероятно да е точно в посоката, която искаш. Всеки мисли по различен начин. По-добре много внимателно му кажи какво не е наред, а не да го измъчваш, както и себе си.

„Казах ти!“

Тази фраза на мъжа звучи така: „Бях права, аз знам по-добре, аз бях сигурена, че не е твоя работа, ти нищо не можеш да свършиш като хората“. Ако се усъмниш в уменията му и ги засегнеш по толкова груб начин, ще убиеш всякакво желание у него да направи каквото и да било. Ако постъпиш умно и внимателно му обясниш, че го подкрепяш и че ще справите заедно, ще го вдъхновиш да се усъвършенства.

„Вие, мъжете, все така правите“

Връщаме се на темата за сравненията и принизяването му до всички останали. Сякаш той не е единственият и специален за теб. Ще започне да търси грешки си, а който търси намира. И като нищо да реши, че ти си една от тях. Бъди мека и внимателна, когато му посочваш грешки и му ги обяснявай.

„Прибираш се по-късно, често закъсняваш, да не би да имаш любовница?“

Когато говориш такива неща на любимия си – винаги е болезнено. Може да се опита да игнорира обидата си и да закъта тези емоции дълбоко в съзнанието си. Но, рано или късно, те ще изплуват отново. Когато му натрапваш липсата си на доверие, в едни момент това може да доведе наистина до проблем и изневяра. Той може да реши, че ти така или иначе му нямаш доверие, поне да има причина за това.

►►► ВИЖ още 10 фрази, които никога не трябва да му казваш!

„Не, благодаря, аз мога и сама!“

Желанието му да ти помогне е съвсем здравословна и адекватна реакция. Не я отхвърляй. Постоянното ти повтаряне, че се справяш и сама, създава впечатлени у него, че си мъж в пола. Което умаловажава него и ролята му в живота ти. Остави го да ти помогне и не забравяй да му благодариш. Това е правилният подход.

 „Нямам какво да облека“

Тази фраза е абсолютно неразбираема за мъжете, при положение, че гардероба ти е пълен с дрехи. Дори е възможно да го разгневи. Той не е в състояние да осмисли твоята гледна точка. По-добре е спокойно да му обясниш, че не се чувстваш удобно в тези дрехи и имаш нужда от нови. И проблемът е решен.

 „Скъпи, ти какво си мислиш?“

Мъжете и жените мислят за различни неща. Ако зададеш този въпрос, помисли си дали си готови за това, което ще чуеш в отговор. Дори да правите  нещо заедно, ти ще се мисли за едно, а той - от друго.  Мъжете мислят за практични неща. Ако очакваш излияния от негова страна трябва да му създаде подходяща обстановка, която да го наведе на тези мисли. В противен случай, в отговор може да чуеш, че трябва да се сменят гумите на колата. Което не би ти се понравило.