Назначиха Кристин Дейвис от „Сексът и градът“ в комисариата за бежанците

Винаги сме знаели, че Шарлот има добро сърце!

Американската актриса Кристин Дейвис, известна с ролята на Шарлот Йорк в телевизонния сериал „Сексът и градът”, е назначена за посланик на добра воля във Върховния комисариат на ООН за бежанците (ВКБООН).

Галерия: Сара Джесика Паркър и oще 10 звезди от...

Виж всички снимки

Това съобщи днес пред журналисти представителят на генералния секретар на световната организация Стефан Дюжарик, цитиран от ТАСС. Както уточняват от комисариата, Дейвис сътрудничи на ООН от три години.

►►► Виж тук 7 любовни съвета на Шарлот от "Сексът и градът"

През 2015 година тя посети ДР Конго и Уганда, където се срещна с бежанци от Южен Судан. Миналата година актриса помагаше да се събират помощи за жертвите на сексуално насилие в ДР Конго. Дейвис е приела назначението си с благодарност.

„Радвам се да бъда част от тази удивителна организация”, казала тя, цитирана на официалния сайт на ВКБ. Актрисата напомня, че в света има над 65 милиона бежанци и призова да се помни, че зад тези числата са реални хора и истории.

►►► Виж тук 11 секси урока от Саманта Джоунс

Петдесет и две годишната Дейвис се появява в десетки различни сериали. Играе в тях както главни, така и епизодични роли. Снима се и в около 20 пълнометражни филма, но най-известна става с ролята си в „Сексът и града”. Тя не се е омъжвала никога, но има осиновена дъщеря. В интервю за американското списание Health (от англ. „Здраве”) през 2008 година Дейвис признава за лечение от алкохолна зависимост.

Сюжетът на „Сексът и градът“ (Sex and the City) проследява ежедневието на четири жени, живеещи в Ню Йорк. Той е направен по едноименния роман на писателката Кандис Бушнел. Шестте сезона на филма се излъчват по HBO между 1998 и 2004 г. Главна звезда в сериала е американската актриса Сара Джесика Паркър. Шарлот Йорк, изиграна от Кристин Дейвис, е консервативна жена с мечти за перфектен брак с любящ мъж и много деца.

ВКБООН (United Nations High Commissioner for Refugees -UNHCR) е агенция на ООН, която ръководи и координира дейностите за международна закрила и социалното подпомагане на бежанците.
 

Източник: бгнес