National Geographic отбелязва Деня на земята с три световни премиери

National Geographic посвещава специална програма на Деня на Земята - 22.04.2020.

ЗА ДА ВДЪХНЕ НАДЕЖДА И СИЛА НА СВОИТЕ ЗРИТЕЛИ ПО СВЕТА, NATIONAL GEOGRAPHIC ОТБЕЛЯЗВА 50-ГОДИШНИНАТА НА ДЕНЯ НА ЗЕМЯТА – 22.04.20, С ТРИ СВЕТОВНИ ПРЕМИЕРИ: 

► „ДЖЕЙН ГУДОЛ: НАДЕЖДАТА“

Сн.: National Geographic, Joe Redl

► „ОКАВАНГО: РЕКА НА МЕЧТИТЕ – БОЖЕСТВЕНО ПЪТЕШЕСТВИЕ“

Сн.: BEVERLY JOUBERT, Terra Mater Factual Studios, Wildlife Films Pty. Ltd.

► „ФОТОСЪКРОВИЩНИЦА: НАЙ-РЕДКИТЕ СЪЗДАНИЯ“

Сн.: National Geographic, Matthew Aeberhard

Следващата глава от делото на живота на д-р Джейн Гудол ще бъде разкрита във филма „ДЖЕЙН ГУДОЛ: НАДЕЖДАТА“,
с премиера на 22.04. от 21 часа по
National Geographic и National Geographic WILD

През април 1970 г. милиони хора по целия свят се мобилизират, за да поискат защита за планетата, която наричаме свой дом. Този исторически ден поставя началото на съвременното движение за опазване на околната среда, известно като Ден на Земята. Петдесет години по-късно то се е превърнало в най-мащабното гражданско събитие, в което взимат участие повече от един милиард души всяка година. В деня на това монументално събитие обикновено хората из целия свят излизат, за да помогнат да почистим нашата планета, да засадят дървета и да възстановят красотата на Земята. Но тази година е различна, много по-различна от всички останали. Докато по-голямата част от световното население остава по домовете си, National Geographic ще доведе природата при тях, за да вдъхне надежда и възхищение към Земята.

Във време, когато хората в нашия взаимосвързан свят повече от всякога имат нужда от надежда, National Geographic отбелязва Деня на Земята с три световни и емоционално заредени документални премиери, които вдъхват оптимизъм за нашата динамична планета, любов към животинските ѝ обитатели и грижа за сегашните и бъдещите поколения.

От 21 часа на 22.04., едновременно по National Geographic и National Geographic WILD, ще се излъчи двучасовият документален филм ДЖЕЙН ГУДОЛ: НАДЕЖДАТА, който ще разкрие на зрителите следващата глава от живота на д-р Гудол, показвайки как тя вдъхновява бъдещите поколения. Ще надникнем зад камерата с продукцията „ОКАВАНГО: РЕКА НА МЕЧТИТЕ – БОЖЕСТВЕНО ПЪТЕШЕСТВИЕ“, която ще покаже какво е необходимо, за да уловиш кадри на диви животни в техния естествен хабитат с изследователите от National Geographic Бевърли и Дерек Жубер. Ще се присъединим и към фотографа на National Geographic Джоел Сарторе, който има за мисия да заснеме част от животните по света, във „ФОТОСЪКРОВИЩНИЦА: НАЙ-РЕДКИТЕ СЪЗДАНИЯ.

Сн.: Джейн Гудол: Надеждата. National Geographic, Bill Wallauer

„Нуждата да опазим нашата планета никога не е била по-належаща и затова използваме 50-ата годишнина на Деня на Земята като възможност да вдъхновим нашите зрители чрез животинското разнообразие и великолепието на нашата планета“, споделя Кортни Монро, президент на National Geographic Global Television Networks. „Чрез комуникация за Деня на Земята във всички наши мрежи и платформи ще можем да достигнем до възможно най-голяма аудитория, за да отпразнуваме този важен ден и да накараме нашите зрители да се влюбят в планетата ни и да предприемат действия за опазването ѝ.“

Програмата на National Geographic по случай Деня на Земята подкрепя комуникационните усилия на цялото портфолио от платформи на компанията. Априлският брой на списание National Geographic също е посветено на Деня на Земята и изследва широк спектър от проблеми, които засягат планетата ни днес.