Наръчник на успелите момичета: прочети го!

Всеки от нас познава решителни хора с ясни житейски цели, оптимисти по характер, които постигат всичко, към което се стремят благодарение на своя железен дух.

 

Всеки от нас познава решителни хора с ясни житейски цели, оптимисти по характер, които постигат всичко, към което се стремят благодарение на своя железен дух.

И ти искатш да притежаваш тази сила? Тогава изкопирай 8 от най-типичните техни черти.

Галерия: Какво искаш от живота, за да си щастлива...

Виж всички снимки

Убеденост

Силните духом винаги са убедени, че правят това, което трябва, извършват постоянен самоконтрол в името на поставената цел и планират ясно действията си. Обикновено те осъзнават, че да поемеш ангажимент понякога означава да се правят жертви. Нужно е да се устоява на изкушенията и на някои лесни възможности, за да останеш верен на убежденията си. Когато човек държи на думата си и превръща в дела обещаното, той печели уважението и възхищението на другите.

Опрощаване на собствените грешки

Хората с железен дух всъщност знаят, че не са безгрешни, и това им позволява да се чувстват добре в кожата си. Те виждат не само чуждите пропуски и неточности, но и своите, без да позволяват това да ги отклони от набелязаната цел. Вместо да униват и губят мотивация, намират неконвенциални и артистични начини да преодоляват различни препятствия.

Галерия: 21 вдъхновяващи цитата от успели жени

Виж всички снимки

Реализъм

Сигурно сте забелязали, че успелите хора във вашето обкръжение са позитивно настроени, но не живеят в измислен свят, а стъпват здраво на земята. Те знаят, че постигането на целите изисква тежка работа, и са убедени, че накрая ги очаква удовлетворение. Оптимизмът е отлична отправна точка, ако е съчетан с прагматичен дух. Оптимизъм, но и реализъм, отчитане на слабостите и осъзнаване на необходимостта от добра подготовка в преследване на целите – това е успешният „коктейл” на дейните хора.

Любопитство

Тези, които имат добро самочувствие, не се притесняват да задават много въпроси и изслушват с голям интерес отговорите. Любопитството отваря нови перспективи и тласка към нови дейности, помага ни да се еманципираме и да вървим напред. То е задължителен елемент от персоналното развитие.

►►►9 начина да се почувстваш щастлива (веднага)

Емпатия

Тя е колкото рядко срещана, толкова и жизнено важна за човека. Базира се на инстинкта да не мислим само за себе си, а и да се интересуваме от чувствата на другите. Хората, които не изпитват емпатия (съчувствие, съпричастност), често имат арогантно поведение и отблъскват околните. Така не се върви към реализация на целите. За да развиеш емпатия, отвори сетивата и душата си за хората около теб, проявявай търпение.

Общителност

Способността да споделяме с другите е предпоставка за щастие. При хората, които поддържат близки връзки с приятелите и семейството си, рискът от депресия и безпокойство е слаб. А доброто душевно здраве придава свобода и лекота в действията.

Спонтанност

Спонтанните хора притежават отлична способност за приспособяване. Те общуват с лекота и не губят ентусиазма си при никакви обстоятелства. Енергията си черпят от непринудените отношения с другите. Фалшът в общуването отнема от силите, нужни за постигане на целите.

Галерия: Хороскоп на женските супер сили

Виж всички снимки

Чар

Силните духом хора рядко остават незабелязани. Обикновено те привличат вниманието и събуждат възхищение, притежават способността да влияят на социалната атмосфера, на хората и обстоятелствата с такт и добро настроение. Чарът е оръжие, което се усъвършенства с годините и ни позволява да се изявяваме, дори без да говорим.

Всеки има воля!

Волята е нещо естествено и всеки я притежава. Когато не успяваме в нещо, то не е защото имаме „слаба воля”, а защото не ни достигат мотивация, търпение и самочувствие. Ето един добър план за развиване на решимостта:

1.Мотивация – това е най-важното условие, движещата сила. Когато знаеш защо правиш нещо, винаги намираш как да го направиш.

2.Вземи решение и не се поддавай на колебания. Не губи време и енергия в непрестанно обмисляне дали постъпваш правилно и струва ли си.

3.Направи си ясен план за действие, съобразен с твоя характер, с твоя естествен ход на развитие. Не си налагай да промениш изведнъж драстично живота си. По-добре подреди целите си по важност и ги изпълнявай една по една.

4.Точен ритъм – най-честата грешка в изпълнение на проектите ни е бързото начало, последвано от разколебаване и дори отказване. Действай бавно, с малки стъпки. Пази силите си за края, така правят маратонците.

5. Осигури си подкрепа. В моментите на отчаяние и разколебаване е хубаво да имаш около теб положителни, амбицирани хора. Общувай повече със силни, дейни личности. Те ще те мотивират. Освен това много помагат вдъхновяващите текстове.